fbpx
0.7 C
Kecskemét
2022. december 7., szerda

FRISS HÍREK

Ismét győzött a KTE, ezúttal a Zalaegerszeget múlta felül az újonc

Szombaton került sor Kecskeméten az OTP Bank Liga 5. fordulójának mérkőzésére, amelyen a Kecskemét a Széktói stadionban fogadta a Zalaegerszeg gárdáját. A mérkőzés első félidejében az agilisan és gólratörően játszó zalaiak nemcsak meglepték a lila-fehéreket, hanem a vezetést is megszerezték. A KTE a félidő második részére rendezte sorait, és egy remek akcióból gólt is szerzett, amelyet a játékvezető nem adott meg, viszont videózást követően büntetőt ítélt, és az akció közben szabálytalankodó Husztit ki is állította. Banó-Szabó biztosan értékesítette a büntetőt. A második játékrészre cseréltek a hazaiak, ez végül nyerő húzásnak bizonyult. Szabó Levente állt be, aki 3 percen belül két gólt is szerzett, továbbá tarthatatlannak bizonyult éktársával, Tóth Barnával együtt.

A KTE emberelőnyben magabiztosan futballozott és győzött az egyébként tetszetős támadójátékot produkáló, hátrányban is végig küzdő ZTE ellen. Ezzel a lilák 5 forduló után, 2 győzelemmel, veretlenül állnak a tabellán. A mérkőzés végi sajtótájékoztatón mi is is ott voltunk, az edzőket kérdeztük.

Kecsup: Az eredménytől függetlenül szeretnénk gratulálni a ZTE-nek, nyílt és tetszetős támadójátékkal rukkoltak elő, a mérkőzés elején teljesen ráerőltették az akaratukat a kecskemétiekre. Miben látja a vereségük okát, hiszen az első játékrészben el is dönthették volna a három pont sorsát?

Ricardo Moniz: Sajnos hiába vagyunk fizikálisan  és mentálisan jó passzban, védekezési figyelmetlenség és fegyelmezetlenség miatt ismét kiállítanak a csapatból egy játékost, ezzel teljesen felborult a tervezett hadrendünk, nem tudtuk tovább játszani a magas pressziós, sok futáson és ütközésen alapuló intenzív támadójátékunkat. A hazaiak edzője jól reagálta le a helyzetet, a második félidőben akár több gólt is szerezhettek volna. Gratulálok a hazaiak megérdemelt győzelméhez.

Kecsup: Említette, hogy nincs elég támadójuk, és nagyon hiányzanak a csatáraik góljai. A magyar átigazolási piac augusztus 31. napján zárul, addig terveznek-e új igazolást?

Ricardo Moniz: A ZTE kis klub, itt nincsenek olyan anyagi lehetőségek, hogy nagy pénzért tudjunk góllövőt igazolni. Két támadónk sérülés miatt nem állt rendelkezésre, velük várhatóan eredményesebbek tudunk lenni. Bízom benne, hogy a csapatom koncentrációja és fegyelmezettsége javulni fog.

Hasonló cikkünk:  Hétvégi kecskeméti érdekeltségű sporteredmények

Kecsup: Gratulálunk az újabb győzelemhez, a veretlenségi sorozat tovább folytatódik. A mérkőzés elejét elég lagymatagon, álmosan kezdte a KTE, mi volt ennek az oka?

Hasonló cikkünk:  Éjszakai forgatag a Kecskeméti Spartacus szervezésében

Szabó István: Már a bemelegítés során jelezte a stábom, hogy a csapat valamiért fásultabb, nem úgy pörögtek a srácok, ahogy kellett volna. A fáradtság jeleit érzékeltük rajtuk. A gyorsan bekapott gól után viszont nem zuhantunk össze és a jogos tizenegyessel végre átlendültünk a holtponton.

Kecsup: Nem a büntetőt, hanem azt láttuk remek szakmai húzásnak, hogy a második félidőre beküldte Szabó Leventét, akinek beállítása eldöntötte a mérkőzést, nem csak a góljai miatt. Ön is így látta?

Szabó István: Igen, a szünetben változtattunk, az egyenlítés dacára felállást váltottunk, Szabó Levente pályára küldésével az volt a cél, hogy az egerszegiek belső védőit közelebb húztuk egymáshoz, így mind a két szélen és a középpályán is létszámfölényt tudtunk teremteni. Több jó egyéni teljesítményt láthattunk, középpályásaink felvállalták és megoldották az egy-egy elleni helyzeteket. Összességében megérdemelt a győzelmünk.

Kecsup: Szerdán Fehérvárra utaznak. A MOL Vidi csütörtökön az Európai Konferencia Ligából esett ki, illetve vasárnap (egy nappal a KTE után) játssza a bajnokiját. Számít-e ez valamit, mire készülnek a Vidi ellen?

Szabó István: A mai modern labdarúgásban, ahol ilyen orvosi, egészségügyi háttér áll rendelkezésre a csapatoknál, nem jelent problémát a játékosok állapotának naprakész ismerete. Mi is folyamatosan mérjük a játékosaink CK szintjét, ez dönti el, ki és mennyit fog játszani a következő meccsen. A Vidinél sem okozhat problémát az egymást követő több mérkőzés, bő keretük van.

Hirdetés

Felkapottak

Ágasegyházánál videóra vették a fekete nagymacskát

Hajnal Viktor felvételét már többen megosztották a Facebookon. Egy lovaskocsiról vettek videóra egy fekete macskaszerű állatot, még az is...

Hirdetés

Legnépszerűbb

Ágasegyházánál videóra vették a fekete nagymacskát

Hajnal Viktor felvételét már többen megosztották a Facebookon. Egy lovaskocsiról vettek videóra egy fekete macskaszerű állatot, még az is...