fbpx
12.9 C
Kecskemét
2022. szeptember 29., csütörtök

FRISS HÍREK

Kata pont, Jobbikos kiállás az EU mellett, Jakab Péter ámokfutása – Potocskánét kérdeztük

A Jobbik 10 állomásból álló “Kata pontja” Kecskemétre érkezett. Z. Kárpát Dániel alelnök és Potocskáné Kőrösi Anita elnökhelyettes országjárásba kezdtek, hogy tanácsokkal lássák el a katakárosultakat. A Jobbik számítása szerint 400-500 ezer embert érint hátrányosan az adóváltozás.

Z. Kárpát arra emlékeztetett, a Fidesz a kata módosítását azzal indokolta, hogy 5–300 milliárd plusz adóbevételt vár el a kormány a katásoktól. A Jobbik országgyűlési képviselője szerint ezt a pénzt nem a magyar vállalkozóktól kellene elvenni, ugyanis számításaik szerint az Orbán-kormány évente 200-300 milliárd forint vissza nem térítendő támogatást szavatol a multinacionális cégeknek. A Jobbik azt javasolja, függesszék fel ezt a vissza nem térítendő támogatási keretet, pontosabban nyissák meg a katások számára is ezt a csomagot és egy mikro, kis és közepes vállalkozások számára szóló programot indítsanak.

Potocskáné vette át a szót, aki szerint azzal, hogy a kormánypárti padsorok üresen maradtak a Parlamentben, amit az ellenzéki pártok a fokozódó megélhetési válság miatt kezdeményeztek, azt üzeni az Orbán-kormány, hogy számára nem fontosak a katások nehéz helyzete. Kijelenthető az is, hogy a katások mintegy 80%-a nem maradhat ebben az adónemben. A politikus szerint a Fidesz törvénymódosítása kapkodó és átgondolatlan lépés volt, mert nem szolgálja a hazai gazdaság fehérítését, miközben a kata célja pont ez volt – mondta a Jobbik adóügyekkel foglalkozó szakpolitikusa.

Utcafórumot tart a Jobbik Kecskeméten, 2022. 08. 08. / kecsup.hu

Kérdésünkre Potocskáné arról is beszélt, hogy nem értenek egyet azzal a kormányzati állítással, miszerint minden katás adócsaló lenne. Ez ugyanis kiszűrhető volna, ez lenne ugyanis a kormány feladata és nem az, hogy 400 ezer embert nehéz helyzetbe hoznak. Ezen felül olyan konkrét esetekkel is találkozott, mint a társasházak, akiket szintén érint a kata módosítás. A társasházak lakói közös költség növekedésére is számíthatnak a kata változása miatt, hiszen bár magánszemélyek közösségének számítanak, szeptember 1-jétől nekik sem végezhetnek már felújítási, karbantartási munkát a katában maradó szakemberek.

Hasonló cikkünk:  "Ad hoc módon, koncepció nélkül működik a város" - Beszélgetés Király Józseffel
Hasonló cikkünk:  Kecskemét több tízmilliárdos víziközmű vagyonát viheti el ingyen az állam

Potocskáné: Jakab Péter személyes tanácsadója ámokfutásba kezdett

A Jobbik politikusai szakmai javaslatokkal álltak elő, ezzel járják most az országot. Hogy ez mennyire üti át a politikai ingerküszöböt, miközben a sajtó a volt elnök, Jakab Péter posztjaitól hangos, erről is kérdeztük az elnökhelyettest. Hogyan tovább Jobbik?

„Jakab Péter személyes tanácsadója egy ámokfutásba kezdett hetekkel ezelőtt. A posztok, amik megjelennek, ezeket nem Jakab Péter, hanem legfőbb bizalmasa teszi meg. Nem tudom, hogy milyen belső információkkal rendelkezik, amik alapján ezeket a bejegyzéseket írja. Mi azt látjuk, hogy a Jobbik elindult egy úton, és ha valaki nem szeretne ehhez a politikai közösséghez tartozni, akkor megvan a joga, hogy elhagyja a közösséget. Én nem tudom, hogy Jakab Péter éppen most miképpen gondolkodik, azt látjuk, hogy a legfőbb bizalmasa egy külön utat jár és próbál sok embert megvezetni.” – mondta Potocskáné.

Népszavazás az EU-tagságról, de ez nem az MSZP-é

Ugyan az MSZP-és Ujhelyi István visszavonta a népszavazási kezdeményezését Magyarország EU-tagságáról, Gyöngyösi Márton, a Jobbik elnöke erre bejelentette, népszavazást kezdeményeznek, hogy az Országgyűlés ne támogathasson olyan javaslatot, ami Magyarország Európai Unióból való kilépését eredményezheti. Erről is beszélt Potocskáné, aki szerint erre azért van szükség, mert Orbán olyan kijelentéseket tett az elmúlt hetekben, ami ezt a veszélyt jelenti.

Hogy mi a Jobbik, radikális párt vagy néppárt, erre a kérdésünkre Potocskáné így felelt:

„keresztény, konzervatív, jobboldali néppárt, amiből az következik, hogy a magyar emberek érdekei mentén politizálunk”.

Hirdetés

Felkapottak

Ágasegyházánál videóra vették a fekete nagymacskát

Hajnal Viktor felvételét már többen megosztották a Facebookon. Egy lovaskocsiról vettek videóra egy fekete macskaszerű állatot, még az is...

Hirdetés

Legnépszerűbb

Ágasegyházánál videóra vették a fekete nagymacskát

Hajnal Viktor felvételét már többen megosztották a Facebookon. Egy lovaskocsiról vettek videóra egy fekete macskaszerű állatot, még az is...