fbpx
18.2 C
Kecskemét
2023. március 21., kedd

FRISS HÍREK

Kiskunfélegyházán megkezdődött a spórolás

Csányi József, a kiskunfélegyházi polgármester számolt be a közösségi oldalán arról, hogy több szigorítást is bevezet a félegyházi önkormányzat az energiaár-emelkedések okán.

Bár még nem látszik, de Félegyháza – hasonlóan Magyarország és Európa valamennyi városához – az elmúlt harminc év legnagyobb kihívása előtt áll. Most nem egy láthatatlan és ismeretlen ellenséggel – egy vírussal – kell megharcolnunk, hanem azért kell dolgoznunk, hogy az intézményeinket fűteni és világítani, a várost működtetni tudjuk – közölte Csányi József, Kiskunfélegyháza polgármestere.

Kiskunfélegyháza anyagi helyzete rendezett, hitele és tartozása nincs, de ez az állapot rövidesen véget ér. Augusztustól a jelenlegi tízszeresére nőnek a város és intézményeinek gáz- és áramszámlái. Ez azt jelenti, hogy az éves kétszázmilliós rezsiköltség kétmilliárd forintra emelkedik. Például az uszoda áramszámlája a jelenlegi 15 millió forintról 200 millió forintra ugrik.

Ekkora összegeket kigazdálkodni nem lehet

– tette hozzá a polgármester.

Azon dolgoznak az önkormányzat gazdasági és energetikai szakemberei, hogy minimális legyen a veszteség. Az elmúlt években minden intézményre napelemet szereltek, a fűtőműben kapcsolt hő- és villamosenergia-termelésre képes erőművet építettek.

Hasonló cikkünk:  Milyen kereskedő robotokat használhatunk a kriptovaluta kereskedéshez?

El fog maradni a karácsonyi díszkivilágítás, nem lesz ünnepi fényekbe öltöztetve a város, csakis a karácsonyfát állítják majd fel a megszokott helyén. De ugyanígy nem lesz korcsolyapálya és óriáskerék sem. Korlátozásokat vezetnek be szeptember 1-jétől a legnagyobb gáz- és villanyfogyasztó sportcsarnok és uszoda nyitvatartásában és szolgáltatásaiban is. A múzeum, a könyvtár és a művelődési központ nyitvatartásában és működésében is jelentős korlátozások lesznek. Nem indítanak új útépítéseket, építkezéseket – sorolja Csányi József.

A város összes félretett pénzét és a közeljövőben keletkező bevételét gázra és villanyra kell majd költeni.

A jövőben kizárólag a már elnyert két uniós projektet valósítják meg: a zöldváros folytatását a Kossuth utcán és a Vasas-pálya felújítását.

Hasonló cikkünk:  Az árcsökkenés akadályba ütközhet a magyar boltokban

Az nem fordulhat elő, hogy 20 fok legyen a félegyházi bölcsődékben, óvodákban, valamint a szociális otthonokban, ezért a fűtésen nem spórolnak majd – hangsúlyozta a polgármester.

via Világgazdaság

Hirdetés

Felkapottak

Ágasegyházánál videóra vették a fekete nagymacskát

Hajnal Viktor felvételét már többen megosztották a Facebookon. Egy lovaskocsiról vettek videóra egy fekete macskaszerű állatot, még az is...

Hirdetés

Legnépszerűbb

Ágasegyházánál videóra vették a fekete nagymacskát

Hajnal Viktor felvételét már többen megosztották a Facebookon. Egy lovaskocsiról vettek videóra egy fekete macskaszerű állatot, még az is...