fbpx
9.9 C
Kecskemét
2023. április 1., szombat

FRISS HÍREK

Lesz-e országos üzemanyaghiány?

A legutóbbi kormánydöntés értelmében a céges autók már csak piaci áron tankolhatnak. Ez oda vezethet, hogy újabb áremelések várhatóak tekintettel arra is, hogy jelentős áruhiány van a régióban, főleg gázolajból. A Független Benzinkutasok Szövetségének elnöke úgy látja, problémás lehet az országban a gázolajellátás – nyilatkozta az RTL Klubnak.

Egri Gábor elmondta, hogy más megoldásban kellene gondolkodni az ellátási gondok megszűntetésére. Nem kérdés, hogy először el kellene törölni az ársapkát, valamint szociális alapon kellene támogatni azokat az autósokat, akik rászorulnak.

„Sejtettük, hogy lesz valami, ami az üzemanyagokkal kapcsolatos, de azt, hogy ilyen hamar be fogják ezt vezetni, nem. Időnk még nem volt erre lépni, viszont sajnos ugye úgymond a magánszemélyek fogják ennek a levét meginni, mert nekünk viszont ugyanúgy mennünk kell, és emiatt valószínűleg a kiszállításnak a díját is föl kell emelni” – mondta el a híradónak Tóth András, egy ételkiszállító cég ügyvezetője. Nyolc autóval hordják ki a pizzákat Pécsen, a rendelet miatt egy hónapban körülbelül 400 ezer forinttal többet kell majd fizetniük az üzemanyagért, emiatt pedig árat kell emelniük.

Hasonló cikkünk:  A Karc FM-ből Hír FM lehet
Hasonló cikkünk:  A magyar-orosz gázszerződés titkos, de pár részlet kiderült

Gulyás Gergely szombat délelőtt egy rendkívüli Kormányinfón jelentette be, hogy elfogadva a MOL javaslatát, a 480 forintos árstopot kizárólag a magánszemély által üzemben tartott járművekre, a mezőgazdasági gépekre és a taxikra tartják fent. Az érintetteknek a felkészülésre fél órájuk volt. Ezt a miniszter azzal magyarázta, hogy nem szerették volna, ha mindenki megrohanja a töltőállomásokat.

Hirdetés

Felkapottak

Ágasegyházánál videóra vették a fekete nagymacskát

Hajnal Viktor felvételét már többen megosztották a Facebookon. Egy lovaskocsiról vettek videóra egy fekete macskaszerű állatot, még az is...

Hirdetés

Legnépszerűbb

Ágasegyházánál videóra vették a fekete nagymacskát

Hajnal Viktor felvételét már többen megosztották a Facebookon. Egy lovaskocsiról vettek videóra egy fekete macskaszerű állatot, még az is...