fbpx
20.9 C
Kecskemét
2024. március 29., péntek

FRISS HÍREK

Megoldás lehet a téli fűtés elkerülésére a hatnapos iskolahét?

- Advertisement -

Megfelelő pihenőidő biztosítása mellett heti hat napon át járhatnak iskolába a nebulók, amennyiben a fenntartó állam beleegyezik. De honnan jön a hatnapos iskolahét ötlete? A győrszentiváni egyházi fenntartású iskola a rezsicsökkentés azon formáját választotta, hogy szombatonként is lesz tanítás. Az így ledolgozott szombatokat hozzáadják a téli szünethez, ami így elég hosszú lesz ahhoz, hogy kevesebb téli napon kelljen az épületet kifűteni.

Vajon törvényes a hatnapos iskolahét? A győrszentiváni iskola döntését az oktatásért a választások óta felelős Belügyminisztérium nem kívánta kommentálni, mivel az egyházi fenntartású. Azonban azt hozzátették, tudtukkal állami iskolában ilyesmi nem merült fel.

„Alapos indokkal, a fenntartó egyetértésével a tanítási hetek – a szombat igénybevételével – hat tanítási nappal is megszervezhetők abban az esetben, ha a tanulók részére legalább harminchat óra megszakítás nélküli heti pihenőidő és az elmaradt heti pihenőnapok igénybevétele – egy vagy több összefüggő tanítási szünetként – a tanítási félév során biztosítható.” – szól egy 2011-es jogszabály bejegyzése. Másik bejegyzés pedig így fogalmaz:

Hasonló cikkünk:  Nem segítenek tovább a cseh rendőrök a szerb–magyar határon, mert már kevés a migráns

„A fenntartó egyetértésével az iskola igazgatója – az elmaradt heti pihenőnapok igénybevételének biztosítása nélkül is – elrendelheti a hat tanítási napból álló tanítási hét megszervezését, valamint a tanuló heti kötelező óraszámát meghaladó tanítás megszervezését, ha a rendkívüli tanítási szünet miatt az előírt követelmények átadását, elsajátítását nem lehet megoldani.”

via 24.hu

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Bemutatták a Szövetség a Hírös Városért Egyesület polgármesterjelöltjét és az egyéni indulókat

Hivatalosan is bemutatta – egy választókerület kivételével, ahol még tárgyalások folynak – a Szövetség a Hírös Városért Egyesület a...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...