fbpx
3.3 C
Kecskemét
2024. április 20., szombat

FRISS HÍREK

Nyeregbe, szüretre!

- Advertisement -

Szeptember 3-án I. Retro SZÉP Kihívás elnevezéssel különleges élménybringázást szervez a Magyar Kerékpárosklub Kecskeméti Területi Szervezete, és környékbeli szőlőtermelők, illetve települési önkormányzatok. A SZüreti Élmény Program keretében pincészetek fogadják a túrára benevezett kerékpárosokat, és bepillantást engednek a szőlőfeldolgozás épp ebben az időszakban leginkább izgalmas munkafolyamatába.

Ballószögi indulással és célba érkezéssel jelölték ki a szervezők azt a három útvonalat, amelyből választhatnak a kirándulni és felfedezésre vágyó kerekezők.  Huszonnégy kilométeres Családi túrájuk a helvéciai szüreti fesztivál forgatagába látogat el, és akár kisgyerekes családok is részt vehetnek rajta, hiszen ez lassú átlagsebességgel vezetett túra lesz, Helvécián ebéddel és a lovas felvonulás színes kavalkádjának a megtekintésével. A Közepes (66 km) és a Nagy (120 km) távok ellenben már önálló teljesítést kívánnak meg, és közvetlen pincészeti látogatásokat kínálnak: egyrészt orgoványi és izsáki, másrészt soltvadkerti és fülöpszállási pincészetek nyitják meg kapuikat a túra bringásai előtt, hogy a célba érkezve egy újabb pincészet, a ballószögi Hetényi család láthassa vendégül az addigra jólesőn elfáradt vándorokat.

A két nagyobb távon a kalóriák visszapótlása útközben szintén ebéd elfogyasztásával történik majd. A Közepes távon indulók számára Izsákon, a Nagy táv résztvevői számára pedig a kaskantyúi önkormányzat és a bortermelő Filus Család segítségével.

Hasonló cikkünk:  Van urológia Kecskeméten, csak ki kell várni a bejutást

De miért is „Retro” ez a nyárvégi, nem a teljesítményt, hanem inkább élményeket kergető SZÉP Kihívás? A szervezők elmondása szerint a pincészeti kultúra helyi hagyományait és értékeit felkaroló esemény mellé kiválóan illik a régebbi, esetleg veterán kerékpárok előtérbe helyezése, és egyben üzemszerű használata, hiszen a legjobb hagyomány a velünk élő hagyomány, a bringákat mindig is azért építették-készítették, hogy guruljanak, ne csupán kiállítási tárgyként, vagy a sufniban elfeledve porosodjanak.
Valószínűleg ezt senki sem tudja jobban a rendezvény fővédnökénél, ugyanis Halápi Sándor háromszoros veterán kerékpáros világbajnok, akivel a környékbeli utakon gyakran találkozhatunk, amint épp velocipédjét hajtja.

Az I. Retro SZÉP Kihíváson persze bármilyen kerékpárral részt lehet venni, ugyanakkor a nevezéssel igyekezni kell, mert már csak pár napig, augusztus 28-a (vasárnap) éjfélig tudjuk ezt megtenni. A nevezéssel egyben lehetőség nyílik egy fontos társadalmi ügyet felkarolni, a résztvevők segítségével az „Egyedülálló Szülők Klubja – Kecskemét” működéséhez támogatást nyújtani.

A túra hivatalos kiírása, nevezési űrlap és további információk a www.turakiiras.retro.szepkihivas.hu oldalon találhatóak.

Nyeregbe, szüretre, kalandra és pincészetekre föl, jó időt és jó kedvet a kétkerekű szüreti sürgés-forgáshoz!

 

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Izsáki út: június 18-án műszaki, július 18-án forgalmi átadás

Ha minden a tervek szerint alakul, a nyári hónapokban végre teljesen birtokba veheti városunk a Könyves Kálmán körút és...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...