fbpx
4 C
Kecskemét
2023. március 23., csütörtök

FRISS HÍREK

Pályán a KTE-Piroska Szörp férfi kézilabdázói – Jámbor Csabával beszélgettünk

Ahogy ígértük, igyekszünk minden kecskeméti sportszervezettel felvenni a kapcsolatot, szeretnénk rendszeresen beszámolni eredményeikről. Ezúttal a KTE-Piroska Szörp férfi kézilabdacsapatának kommunikációs vezetőjével, Jámbor Csabával beszélgettünk:

KecsUP: Bemutatnád néhány mondatban az egyesületeteket? Jelenleg hány kézilabdázótok van?

A KTE kézilabda szakosztálya nyolc másodosztályú esztendő után feljutott az élvonalba. Már-már közhely, hogy könnyebb feljutni, mint bentmaradni a legmagasabb osztályban, és ez a KTE-Piroska Szörp csapatára is igaz. Noha több mérkőzésen alaposan meglepte az ellenfelet és a szurkolókat a hírös városi gárda, nem sikerült megőrizni az élvonalbeli tagságot. Nem csügged azonban a csapat, továbbra is számos saját nevelésű játékossal igyekszik helytállni az – egyébként jelentősen megerősödött – “egycsoportos” NB I/B-ben.

KecsUP: A felnőtt férfiak a legutóbbi bajnokságban kiestek az elsőosztályból, hogyan tovább, vannak-e már terveitek, célkitűzésetek a következő idényre?

Tekintve, hogy minden csapat számára újdonság és ennek megfelelően némiképp kiszámíthatatlan az egycsoportos NB I/B, és ma még a keretek erőssége sem feltérképezhető, így első nekifutásra nem lehet más a cél, mint a másodosztályban való stabil megkapaszkodás. Soha nem sprintet futunk, maratonra készülünk, de tervezni csak akkor lehet, ha már ismerjük a mezőnyt.

KecsUP: Milyen változások történtek a nyáron a játékoskeretben, kik a távozók, jöttek-e már újak?

Osztályváltásnál többé-kevésbé elkerülhetetlen, hogy a csapat jelentős része kicserélődjön. Így történik a KTE-Piroska Szörpnél is, azonban most még élénk a játékmozgás, így a keret bejelentése – még – várat magára. Azért nem dobálózunk egyelőre nevekkel, mert nem akarjuk, hogy bárki ebből téves következtetéseket vonjon le. Hamarosan mindent világossá teszünk.

Hasonló cikkünk:  Megnyitják a Széktói Stadion városi oldalán a lelátót
Hasonló cikkünk:  Éjszakai forgatag: Ingyenes sportbajnokság lesz pénteken

KecsUP: Még június közepén olvashattuk a honlapotokon, hogy edzőt kerestek, van-e már azóta új tréner?

Érdekes kísérlet volt, számos tanulsággal, azóta egyébként többen hasonló útra léptek. Csapatunk vezetőedzője a 2022/2023-as versenyévben Tóth Norbert “Gepa”, aki több évig kiváló beállóként segítette a hírös harcosokat, sőt, oroszlánrésze volt a bajnoki cím megszerzésében is. Jól ismeri a csapat magját és az edzősködés sem új számára, úgyhogy mindenképpen bizakodva várjuk a közös munkát. Gepa nem játékos-edzőként, hanem teljes figyelmével vezetőedzőként irányítja a KTE-Piroska Szörp felnőtt csapatát.

KecsUP: Mikor rajtol az immár 16 csapatos NBI/B, mikor kezditek az alapozást?

Szeptember első hétvégéjén (szeptember 2. péntek, 18:30) már tétmérkőzésen fogadjuk az Ózd csapatát a Messzi István Sportcsarnokban, így már bőven, több hete tart az alapozás. Szeptemberig több tornán és felkészülési mérkőzésen teszteljük a csapatot, hogy szeptember 2-án már egy összeszokottabb gárda induljon csatába a pontokért.

 

 

 

Hirdetés

Felkapottak

Ágasegyházánál videóra vették a fekete nagymacskát

Hajnal Viktor felvételét már többen megosztották a Facebookon. Egy lovaskocsiról vettek videóra egy fekete macskaszerű állatot, még az is...

Hirdetés

Legnépszerűbb

Ágasegyházánál videóra vették a fekete nagymacskát

Hajnal Viktor felvételét már többen megosztották a Facebookon. Egy lovaskocsiról vettek videóra egy fekete macskaszerű állatot, még az is...