fbpx
0.7 C
Kecskemét
2022. december 7., szerda

FRISS HÍREK

Pénteken Felcsúton játszik a KTE, Szabó Istvánnal beszélgettünk

Kecsup: Három forduló után 5 pont, vereség nélkül. Váratlan ez a jó idénykezdet, vagy a csapat NB/II-ben is kidomborodó erényeinek a folytatásaként nem is annyira meglepő?

Szabó István: Tudjuk, hogy hol a helyünk. Három mérkőzésből öt pont nekünk egy álomkategória, nagyon örülünk ennek a pontszámnak. Ugyanilyen alázatosan készülünk továbbra is. Jót tettek ezek az eredmények a csapat hangulatának, pláne úgy, hogy nem kaptunk ki ezen a három mérkőzésen. A remek hangulat mellett az önbizalom is megvan a folytatáshoz.

Kecsup: A Mezőkövesd ellen több játékos is sérüléssel bajlódott, ezért nem kerülhetett a keretbe. Hogy halad a rehabilitációjuk, mikor léphetnek ismét pályára?

Szabó István: Az egészségügyi stáb minden nap dolgozik azért, hogy mindenki hadra fogható legyen. Tudjuk, hogy a szurkolók is kíváncsiak, de ilyen információkat nem szeretünk kiadni. Annyit mondhatok, hogy pozitív a helyzetünk.

Kecsup: Az eddigi legnehezebb mérkőzés jön Felcsúton, az elmúlt évek rendre élmezőnyben végző csapatához látogat a KTE. Milyen játékot játszó Puskás Akadémiára készülnek, mire számít az ellenféltől?

Szabó István: Nem kell ecsetelni, hogy a Puskás Akadémia milyen játékerőt képvisel, az utóbbi három évben folyamatosan a dobogón zárt. Kollégám hosszú ideje dolgozik ezzel a csapattal, ami óriási előny, ráadásul a keretük kevés változáson megy át. Ehhez minőségi igazolásokkal tudnak hozzátenni, Kiss Tamást például visszahozták, aki ráadásul pontosan ismeri az elvárt feladatokat.

Nagyon erős a keretük, a sérülések sem jelentenek számukra problémát, hiszen legutóbb Batik Bencét tudták megszerezni, aki minőségi labdarúgó. Ahogy korábban mondtam, lesznek olyan mérkőzések, amelyek nagyon nehezek lesznek, ez a mostani is ilyen, de erre is fel vagyunk készülve, nekünk a saját dolgainkkal kell foglalkozni. Elemeztük a Puskás játékát, tisztában vagyunk vele, hogy egy rendkívül kreatív, átmentekből a kapu elé gyorsan felérő csapatról van szó, mely sok helyzetet képes kidolgozni. Ennek megfelelően készülünk egy olyan meccsre, ahol előzetesen esetünkben már az egy pont is jó eredmény lenne véleményem szerint.

Hasonló cikkünk:  Gólzáporos döntetlen a Kisvárda ellen
Hasonló cikkünk:  Hétvégi sporteredmények 10.07-10.09.

Kecsup: Három forduló ment le a bajnokságból, a játékosok fizikálisan láthatón rendben vannak, mentálisan, koncentrációban is sikerült felvenni az első osztályú fordulatszámot?

Szabó István: Ez is egy folyamat része, ami nem úgy működik, hogy lejátszottam két NB I-es meccset, és akkor már felvettem a ritmust. Folyamatosan szokni kell a stadionokat, a hangulatot, a légkört is. Van egy lélektana a hazai pályának is, illetve annak is, ha idegenbe megy az ember. Debrecenben például ötezer néző előtt játszottunk, egy száznál is több válogatott meccset számláló Dzsudzsák Balázs volt velünk szemben. Jó lenne, ha egyik pillanatról a másikra ezt mindenki fel tudná dolgozni, de természetesen látok azért még bizonytalanságot. Dolgozunk azonban a teljes stábbal azon, hogy pozitív hangulatot teremtsünk meg, ami hozza magával a jó eredményeket is.

Kecsup: Biztosan összeállt már a fejében a pénteki kezdőcsapat. Az eddig megszokott felállásban kezdik a meccset, netán új “hadrendet” fog alkalmazni?

Szabó István: Mindig van B-tervünk, mert változhat egy mérkőzés, a rizikófaktorokra is próbáljuk felkészíteni a játékosokat. Jöhet emberelőny, emberhátrány, megszerezheti a vezetést az ellenfél, vagy éppen mi találunk be. Sok forgatókönyv lehet egy találkozón. Jelenleg nem tartunk még ott, hogy több játékrendszert tudjunk alkalmazni ezen a szinten, ez egy folyamat része. Szeretnénk helytállni természetesen, amihez kell egy stratégia, bízunk benne, hogy ez vissza fog köszönni a mérkőzésen.

Ez is érdekelheti:

A labdarúgó NB/I-es focicsapatok költségvetése a Kecskeméti TE-nek is feladja a leckét

Hirdetés

Felkapottak

Ágasegyházánál videóra vették a fekete nagymacskát

Hajnal Viktor felvételét már többen megosztották a Facebookon. Egy lovaskocsiról vettek videóra egy fekete macskaszerű állatot, még az is...

Hirdetés

Legnépszerűbb

Ágasegyházánál videóra vették a fekete nagymacskát

Hajnal Viktor felvételét már többen megosztották a Facebookon. Egy lovaskocsiról vettek videóra egy fekete macskaszerű állatot, még az is...