fbpx

FRISS HÍREK

Rendkívüli parlamenti ülés Fidesz-frakció nélkül

- Advertisement -

Az ATV kérdezett rá a Kocsis Máté vezette képviselőcsoport sajtóosztályán, hogy a Fidesz-frakció képviselői részt vesznek-e az ellenzék által kezdeményezett rendkívüli parlamenti ülésen. Nem vesznek részt – érkezett a válasz, így viszont nem lesz határozatképes a tanácskozás.

A hatpárti (DK, Momentum, MSZP, LMP, Jobbik, Párbeszéd) ellenzéki összefogás közösen állt ki a Kossuth téren, ahol bejelentették: augusztus 8-ra rendkívüli parlamenti ülést kezdeményeznek a képviselők egyötödének az aláírásával.

A rendkívüli ülésre benyújtott határozati javaslataikban indítványozzák az új kata-törvény eltörlését a szeptemberi hatálybalépés előtt (Momentum), “a magyar családokat ellehetetlenítő rezsiemelés” megszüntetését (DK), a súlyos élelmiszerválság leküzdését ( Párbeszéd ), “fenntartható rezsicsökkentést”, a lakóépületek hőszigetelését megoldó országos programot, a Kádár-kockák korszerűsítését (MSZP), egységesen 5000 forintos “klímabérlet” (LMP), valamint 0 kulcsos áfát élelmiszereknél és gyermekneveléshez szükséges termékeknél (Jobbik ).

„Gyurcsány megmondta, hogy újra készülődik, vissza akar térni a hatalomba és ehhez most ismét össze is terelte az összes kis tagozatát, akik szolgaian azt csinálják, amit Gyurcsány Ferenc mond nekik, és neki készítik elő a terepet. Európa a háború és a brüsszeli szankció következményeit szenvedi, de a magyar családokat Európában egyedülálló intézkedések védik az árak, az energiaárak drasztikus emelkedésétől” – reagáltak a Fidesz részéről.

Hasonló cikkünk:  Áttörés: Yggdrasil magyarországi terjeszkedése újradefiniálja az iGaming tájképet

Az Országgyűlésről szóló törvény értelmében a házelnöknek lehetőleg a javasolt, de legkésőbb az azt követő nyolc napon belüli időpontra kell az Országgyűlést összehívnia a képviselők legalább egyötödének írásbeli kérelmére.

Az ellenzéki képviselők augusztus 8-át javasolták, a házelnöknek augusztus 8-16. közötti időpontra kell összehívnia a rendkívüli parlamenti ülést. A napirend elfogadásához legalább feles többség kell, így a Fidesz-frakció képviselői nélkül az ülés nem lesz határozatképes. Viszont a megjelent képviselők meghallgathatják majd a napirend előtti felszólalásokat a rendkívüli ülésen.

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Árurakodásra kért két parkolónyi várakozóhelyet a húsbolt, vita kerekedett belőle

A Rákóczi út nagykörút felőli sarkán lévő húsbolt kérelemmel fordult az önkormányzathoz, hogy az üzlet előtti parkolósávban az első...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...