fbpx

FRISS HÍREK

Télen 20 fok elég lesz az iskolákban

- Advertisement -

Tényi István megkeresésére Kisfaludy László köznevelési helyettes államtitkár írt választ, amelyből kiderül, hogy nem szükséges további fűtést biztosítani, amennyiben a tantermekben, csoportszobákban a hőmérséklet eléri a 20 Celsius-fokot. Tényi azt követően kereste meg a köznevelésért is felelős Belügyminisztériumot, miután kiderült: a szaktárca arra utasította a tankerületeket, mérjék fel, hogy az iskolákban lehetőség van-e a gázról fatüzelésre történő átállásra, kályhák beszerzésére.

Tényi arra volt kíváncsi, hogy az elszabaduló energiaárak következtében milyen mértékben kell a minimális szint – vagyis a jogszabályban előírt 20 Celsius-fok – fölé fűteni a tantermeket, csoportszobákat. A köznevelési helyettes államtitkár szerint semmilyen mértékben, mint írta, a 20 Celsius-fokos hőmérséklet “kielégítése esetén további fűtést nem szükséges biztosítani”, ugyanis ezt a minimális szintet írja elő a nevelési-oktatási intézmények működéséről szóló kormányrendelet.

Hasonló cikkünk:  Az árstop nem megoldás - szakemberek szerint inkább le kellene faragni az üzemanyagok adótartalmából

Nagy Erzsébet, a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezetének (PDSZ) választmányi tagja szerint az iskolák, óvodák működéséről szóló kormányrendelet valóban 20 fokot ír elő minimálisan télen, ezt nem azt jelenti, hogy legfeljebb ilyen hőmérsékletűre lehet felfűteni az intézményeket, hanem azt, ha a hőmérséklet ez alá csökken és legalább két napig így marad, rendkívüli szünetet kell elrendelni.

Cinikus és rosszindulatú

állítás a helyettes államtitkár részéről, hogy a minimumot képzeli el optimálisként. Nagy Erzsébet szerint egyébként szinte biztos, hogy télen több oktatási intézmény online oktatásra állhat át, ha a kormány az iskolák, óvodák fűtésén akar spórolni.

via Népszava

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Kecskeméti civilek gondolnák újra a város közösségi közlekedését

A közösségi együttgondolkodásra épülő kezdeményezés egyik aktivistája először április elején posztolt az egyik legnagyobb kecskeméti Facebook-csoportba, most pedig lapunkat...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...