fbpx
-4.9 C
Kecskemét
2023. február 9., csütörtök

FRISS HÍREK

Télen 20 fok elég lesz az iskolákban

Tényi István megkeresésére Kisfaludy László köznevelési helyettes államtitkár írt választ, amelyből kiderül, hogy nem szükséges további fűtést biztosítani, amennyiben a tantermekben, csoportszobákban a hőmérséklet eléri a 20 Celsius-fokot. Tényi azt követően kereste meg a köznevelésért is felelős Belügyminisztériumot, miután kiderült: a szaktárca arra utasította a tankerületeket, mérjék fel, hogy az iskolákban lehetőség van-e a gázról fatüzelésre történő átállásra, kályhák beszerzésére.

Tényi arra volt kíváncsi, hogy az elszabaduló energiaárak következtében milyen mértékben kell a minimális szint – vagyis a jogszabályban előírt 20 Celsius-fok – fölé fűteni a tantermeket, csoportszobákat. A köznevelési helyettes államtitkár szerint semmilyen mértékben, mint írta, a 20 Celsius-fokos hőmérséklet “kielégítése esetén további fűtést nem szükséges biztosítani”, ugyanis ezt a minimális szintet írja elő a nevelési-oktatási intézmények működéséről szóló kormányrendelet.

Hasonló cikkünk:  Wellnessélmények télen is, egy alpesi szállodában

Nagy Erzsébet, a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezetének (PDSZ) választmányi tagja szerint az iskolák, óvodák működéséről szóló kormányrendelet valóban 20 fokot ír elő minimálisan télen, ezt nem azt jelenti, hogy legfeljebb ilyen hőmérsékletűre lehet felfűteni az intézményeket, hanem azt, ha a hőmérséklet ez alá csökken és legalább két napig így marad, rendkívüli szünetet kell elrendelni.

Hasonló cikkünk:  A GPS-es etetőhajók beszerzése jóval olcsóbb, mint gondolnánk

Cinikus és rosszindulatú

állítás a helyettes államtitkár részéről, hogy a minimumot képzeli el optimálisként. Nagy Erzsébet szerint egyébként szinte biztos, hogy télen több oktatási intézmény online oktatásra állhat át, ha a kormány az iskolák, óvodák fűtésén akar spórolni.

Hirdetés

Felkapottak

Ágasegyházánál videóra vették a fekete nagymacskát

Hajnal Viktor felvételét már többen megosztották a Facebookon. Egy lovaskocsiról vettek videóra egy fekete macskaszerű állatot, még az is...

Hirdetés

Legnépszerűbb

Ágasegyházánál videóra vették a fekete nagymacskát

Hajnal Viktor felvételét már többen megosztották a Facebookon. Egy lovaskocsiról vettek videóra egy fekete macskaszerű állatot, még az is...