fbpx
Kezdőlap Itthon 1 óra sztrájkért 1,5 óra bérlevonás:Rábel Krisztina, a tankerületi vezető

1 óra sztrájkért 1,5 óra bérlevonás:Rábel Krisztina, a tankerületi vezető

Fotó: valasztas.hu

Ezen a héten került nyilvánosságra az a levél, amelyet Rábel Krisztina, a Külső-Pesti Tankerületi központ vezetője írt azon pedagógusoknak, akik sztrájkot, polgári engedetlenséget szerveznek, abban részt vesznek. A tankerületi vezető levélben arról tájékoztatta az intézményvezetőket, hogyan kell eljárniuk sztrájk vagy polgári engedetlenség esetén. Rábel utasítása szerint a sztrájkoló pedagógusoktól 1 óra munkabeszüntetés idejére 1.5 órányi bért kell levonni.

Fideszes pártkatonából tankerületi vezető

Rábel Krisztina 2021. január elsejétől látja el a tankerület vezetői feladatait, előtte a 2019-es önkormányzati választáson a Fidesz-KDNP színeiben a XX. kerületi önkormányzati képviselőjelöltként indult az 5. számú egyéni választókerületben, azonban ott alulmaradt Ettvel Zoltán ellenzéki jelölttel szemben. Rábel mégis képviselő lett, mivel a Fidesz-KDNP kompenzációs listájának 2. helyén szerepelve mandátumot kapott.

Intézményvezetőnek is pályázott

Rábel Krisztina 2017. október 30-án nyújtotta be pályázatát a pesterzsébeti Zrínyi Miklós Általános iskola intézményvezetői beosztására. A beadott pályázatában megtudhatjuk, hogy

  • az asszertív kommunikáció és asszertív viselkedés híve, mely (…) figyelembe veszi mások jogait és érdekeit (…);
  • a jó munkahely titka, az elköteleződés megteremtése;
  • az asszisztensi tevékenység hierarchiára tanította;
  • intézményvezetőként eltöltött évei alatt többször bizonyította, hogy átgondolt koncepcióval, szakmai elköteleződéssel, emberséges vezetéssel látványos szakmai sikereket lehet elérni.
Hasonló cikkünk:  Próba jelleggel bankkártyával is lehet jegyet venni a Volánbusz Budapest–Baja vonal egyes járatain

A XVIII. kerületi önkormányzat megszervezte a kerületi diákok koronavírus tesztelését, de Rábel lépett

2021 áprilisában a XVIII. kerületi önkormányzat a kerület valamennyi általános iskolásának és ott tanító pedagógusának ingyenes koronavírus szűrést szervezett, azonban Rábel Krisztina megtiltotta, hogy az iskolaigazgatók erről a KRÉTA rendszerben tájékoztassák az érintetteket. Egyes vélemények szerint az elutasítás oka politikai, hiszen a kerület polgármestere, Szaniszló Ferenc a DK színeiben nyert, míg Rábel Krisztina korábban fideszes önkormányzati képviselő volt.

Egy darab cserepes virág pedagógusnapra, 70 tanárnak

Idén júniusban a XVIII. kerületi Vörösmarty Mihály Ének-Zenei Nyelvi Általános Iskola és Gimnázium tanárai pedagógusnapra ajándékot kaptak a tankerülettől. Hogy mit? Egy darab cserepes virágot. Az intézményben 70 tanár dolgozik. A megalázó mozzanatot a pedagógusok igyekeztek humorosan kezelni, és „Vándorvirágnak” nevezték el a tankerület figyelmességét azért, mert mindennap másnál volt a virág.