fbpx

FRISS HÍREK

3000 milliárd forint EU-s forrást vennének el Magyarországtól, ez november 19-ig dől el

- Advertisement -

Az Európai Bizottság az uniós költségvetés védelme érdekében a három kohéziós operatív program esetében a Magyarországnak járó források 65 százalékának felfüggesztését javasolja. Ez 3000 milliárd forintnak megfelelő összeg, ennyi pénztől esne el az ország. Ez az összeg a 2027-ig tartó költségvetési időszakra vonatkozó kohéziós források mintegy harmadának elvonását jelentené. A döntést az Európai Unió Tanácsa hozza meg. Ha a magyar kormány november 19-ig végrehajtja a saját maga által tett vállalásokat, és ezt a Tanács is elfogadja, akkor nem lesz elvonás, írta meg több országos portál a mai döntést.

Johannes Hahn, a Bizottság költségvetési biztosa arról is beszélt, hogy a magyar ügyészségi, igazságszolgáltatási és közbeszerzési rendszerrel nagyon sok probléma van, de azt is hangsúlyozta, hogy a magyar kormány fontos reformintézkedésekre szánta el magát, 17 új törvényt fogadna el a korrupció elleni fellépés jegyében (telex.hu).

Hasonló cikkünk:  Pert nyert az újságíró, az MNB jogellenesen titkolta az alapítványai költéseit

A tanácsnak egy hónapja van arra, hogy minősített többséggel döntsön a bizottság által javasolt intézkedések elfogadásáról. Ez az időszak legfeljebb további két hónappal meghosszabbítható. Magyarország vállalta, hogy november 19-ig tájékoztatja a bizottságot az ígért változtatások végrehajtásának teljesítéséről (24.hu).

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Két új kecskeméti polgármesterjelölt – bővülhet még a számuk

Hódi Zsuzsanna, a Mi Hazánk és Király József, a Szövetség a Hírös Városért Egyesület polgármesterjelöltje is leadta - Szemereyné...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...