fbpx
12.9 C
Kecskemét
2024. február 27., kedd

FRISS HÍREK

Bács-Kiskunban továbbra is érvényben marad a tűzgyújtási tilalom

- Advertisement -

A hűvös, csapadékos időjárásnak köszönhetően szeptember 20-tól országszerte véget ér a tűzgyújtási tilalom. Ez alól két megye kivétel, Bács-Kiskunban és Csongrád-Csanádban marad érvényben – közölte a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) hétfőn az MTI-vel.

Keddtől a tűzgyújtási tilalom megszűnik Budapesten, továbbá Komárom-Esztergom, Győr-Moson-Sopron, Vas, Zala, Tolna, Baranya, Borsod-Abaúj-Zemplén, Heves, Nógrád, Somogy, Fejér, Békés, Hajdú-Bihar, Jász-Nagykun-Szolnok, Szabolcs-Szatmár-Bereg, Pest és Veszprém megyében.

A fokozott tűzveszély időszak azonban a magas kockázat és a szeles időjárás szárító hatása miatt Bács-Kiskun és Csongrád-Csanád megyében továbbra is megmarad, ergo tilos tüzet gyújtani – jelezték. A Nébih felhívta a lakosság figyelmét, legyenek fokozottan körültekintőek, ugyanis Magyarországon az erdőtüzek 99 százalékát emberi mulasztás okozza.

Az aktuális tűzgyújtási tilalomról és a tűzgyújtási szabályokról az www.erdotuz.hu, vagy a www.katasztrofavedelem.hu honlapon elhelyezett térképen lehet tájékozódni – olvasható a hivatal közleményében.

Hasonló cikkünk:  Szabó Tímea és Ungár Péter egymásnak feszült a főpolgármester-jelöltség miatt

via ProfitLine

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Demokráciadeficit a kampánylázálmok láttán – a kecskeméti polgármester újabb alkalmassági vizsgája

-vélemény- Megint nem kaptunk meghívót pár kecskeméti rendezvényre, így nem tudtunk első kézből beszámolni a "rendhagyó gazdaságfejlesztési fórumról", ami a...

LEGNÉPSZERŰBB

Ágasegyházánál videóra vették a fekete nagymacskát

Hajnal Viktor felvételét már többen megosztották a Facebookon. Egy lovaskocsiról vettek videóra egy fekete macskaszerű állatot, még az is...