fbpx
19 C
Kecskemét
2024. május 3., péntek

FRISS HÍREK

Bencsik András szerint hadba kellene lépnünk Amerikával szemben

- Advertisement -

A Hír TV műsorában a szarajavói merénylethez, Pearl Harborhöz, illetve a kassai bombázáshoz hasonlították a Balti-tengeren kilyukadt gázvezetékeket. Tette mindezt Bencsik András, a Demokrata lovagkereszttel kitüntett főszerkesztője, a Békemenet egyik főszervezője. Csak érdekességként: a szivárgást megelőzően, annak közelében orosz hadihajókat figyeltek meg.

Radoslaw Sikorski, volt lengyel külügyminiszter kétértelmű bejegyzésére utalva Bencsik elmondta, hogy szerinte az amerikaiak robbantották fel az Északi Áramlat vezetékeit.

Ezt úgy hívják, hogy hadüzenet. Az Amerikai Egyesült Államok megtámadta az Európai Uniót. Ez ilyen egyszerű. Miközben püföli Oroszországot Ukrajnában, most úgy döntött egy merész fordulattal, hogy megtámadja az Európai Uniót is, és olyan kárt okozott neki, aminek a következményét föl se tudjuk fogni. Normális esetben ilyenkor az Európai Unió azt mondja, hogy… de nincs ugye hadserege, csak országok vannak, és azoknak a vezetői egy sajátságos lelkiállapotban vannak. Azt kellene válaszolni, hogy felvesszük a kesztyűt, és mi pedig hadba lépünk Amerikával szemben. Ez ugyanis nem baráti tűz volt. Ez egy gonoszul eltervezett és profin végrehajtott szabotázsakció volt. Abból a célból, hogy a kevés gázvezeték, ami Oroszország felől érkezik Európába, ne működhessen.

Hasonló cikkünk:  Orbán Viktor idén marad Budapesten beszédet tartani március 15-én

Emlékeztetőül: az Északi Áramlat vezetékei már most sem működtek, mert az elsőt az oroszok lekapcsolták, a másodikat pedig soha meg sem nyitották.

„Örülök annak, hogy az Északi Áramlat, ami ellen húsz évig küzdöttek lengyel kormányok, háromnegyed részben megbénult. Ez jó Lengyelország számára. Remélem, a dán nyomozók megtalálják az elkövetőket. Én pedig a magam nevében hipotéziseket állítok fel arról, hogy kinek lehetett motivációja és képessége arra, hogy ezt megtegye” – írta Radoslaw Sikorski.

via 444.hu
- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Negyvenöt évet dolgozott a kecskeméti nyugdíjas, mégsem vehet kedvezményes buszbérletet

Múlt hét szerdán beszámoltunk róla, hogy helyi civil aktivisták szerint nincs minden rendben Kecskemét közösségi közlekedésével, ezért igyekeznek megreformálni a...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...