fbpx
17.3 C
Kecskemét
2024. február 26., hétfő

FRISS HÍREK

Kutatók éjszakája Bács-Kiskun megyében is

- Advertisement -

Negyvenöt program, három helyszín a Kutatók éjszakáján pénteken. Kecskeméten, Baján és Kiskunfélegyházán várják a látogatókat a szervezők.

Kecskeméten lesz asztro-show, látványos fénybemutatók, csillagmesék, valamint kísérletek és logikai játékok – mindez öt helyszínen. Ezeken felül csillagászati előadásokkal, élménybeszámolókkal, panelbeszélgetésekkel és naptávcsöves bemutatókkal is várják az érdeklődőket.

Baja tizenhét programmal csatlakozik a rendezvénysorozathoz, amelyeket a Nemzeti Közszolgálati Egyetem és a Szegedi Tudományegyetem szervez. Lesz drónszimulátor, a látogatók megismerkedhetnek a mikroszkópok világával, valamint előadást hallgathatnak a tudatos energiafelhasználásról. Kecskeméthez hasonlóan Baján is szerveznek csillagászati bemutatókat és előadásokat is.

Tíz programmal várják az érdeklődőket Kiskunfélegyházán a Kutatók éjszakájára. Fizikai kísérleteket és a biológiai bemutatókat lehet majd megtekinteni, valamint a látogatók őrző-védő kutyás bemutatón is részt vehetnek. A programokat a Kiskunfélegyházi Móra Ferenc Gimnázium szervezi, a távcsöves bemutató szervezője a Szent Benedek PG Két Tanítási Nyelvű Technikum és Kollégium.

Hasonló cikkünk:  Ismét indul a kecskeméti polgármesterségért a nyugalmazott főiskolai dékán – interjú Hegedűs Gáborral

Via kutatokejszakaja.hu – a programokról további információ a weboldalon található.

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Kamu igazoltatásokkal csaltak ki TAO-pénzeket a KTE kézilabdacsapatánál

A Magyar Narancs csütörtöki lapszámában megjelent cikk szerint jelentős vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalással és többrendbeli személyes adattal való...

LEGNÉPSZERŰBB

Ágasegyházánál videóra vették a fekete nagymacskát

Hajnal Viktor felvételét már többen megosztották a Facebookon. Egy lovaskocsiról vettek videóra egy fekete macskaszerű állatot, még az is...