fbpx
21.1 C
Kecskemét
2024. május 2., csütörtök

FRISS HÍREK

Október 5-ére pedagógussztrájkot hirdet a PDSZ

- Advertisement -

A PDSZ közleményben hívja az óvodákból, iskolákból és a kollégiumokból is sztrájkolni a pedagógusokat. A sztrájk napjának estéjén a diákokkal közösen fognak tüntetni.

A PDSZ Országos Választmánya szeptember 23-án ülésezett, ahol döntöttek a sztrájkról is. „A gördülő sztrájk folytatása mellett rendszeresen meg fogunk nevezni olyan napokat, amikor országos munkabeszüntetésre hívjuk az oktatásban dolgozókat. Az első alkalommal 2022. október 5-re – az Oktatás Világnapjára- országos, egységes sztrájkot hirdetünk. Kérjük az óvodákban, iskolákban, kollégiumokban, szakszolgálatokban dolgozókat, hogy ezen a napon ne vegyék fel a munkát” – írják a felhívásukban.

A sztrájkot legkésőbb szeptember 27-én szerdán 16 óráig kell bejelenteni az intézményvezetőnek és 29-én 16 óráig le kell adni a sztrájkolók várható létszámát és névsorát. A más széfrákban dolgozókat is arra kérik, szervezzenek szolidaritási akciókat erre a napra.

Hasonló cikkünk:  Negyvenöt évet dolgozott a kecskeméti nyugdíjas, mégsem vehet kedvezményes buszbérletet

A PSZ és a PDSZ közös delegációi felkeresik október 5-én az Alapvető Jogok Biztosának budapesti, győri, miskolci és pécsi irodáit. Ezeken a helyeken fogják átnyújtani a Hivatalnak az összegyűjtött panaszokat. A debreceni, székesfehérvári, és szegedi irodákat október 4-én látogatják meg, mivel ezeken a helyszíneken szerdán nincs ügyfélfogadás.

17 órától pedig részt vesznek a Hídfoglalás a tanárokért nevű eseményen, amit délután 5 órától szerveznek a diákok a Jászai Mari téren. Innen este 7-kor tovább mennek a Kossuth térre a Tanítanék és noÁr által szervezett szolidaritási koncertre.

via HVG

A KecsUP egy későbbi cikkben jár utána, hogy Kecskeméten csatlakoznak-e az akcióhoz a pedagógusok.

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Negyvenöt évet dolgozott a kecskeméti nyugdíjas, mégsem vehet kedvezményes buszbérletet

Múlt hét szerdán beszámoltunk róla, hogy helyi civil aktivisták szerint nincs minden rendben Kecskemét közösségi közlekedésével, ezért igyekeznek megreformálni a...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...