Iratkozz fel napi hírlevelünkre, hogy a legértesültebbek közé kerülj Kecskeméten!

Rogán Antal egyre több hivatalt irányít

- Advertisement -

Legújabban a Kormányzati Ellenőrzési Hivatal került a miniszterelnök kabinetfőnökének, Rogán Antalnak az irányítása alá, így hatalma és hatásköre tovább nő.

Kedd este jelent meg a kormányrendelet, miszerint szerdától már nem a miniszterelnök, hanem a Miniszterelnöki Kabinetiroda miniszteri rangú vezetője irányítja a Kormányzati Ellenőrzési Hivatalt, amely a kormány alá rendelt szerveknél a közpénzek felhasználását, a nemzeti vagyonnal való gazdálkodást, a közfeladatok hatékony, gazdaságos és eredményes ellátását vizsgálja, és nyomon követi a kormánydöntések végrehajtását. Innentől kezdve Rogán Antalnak jelent a hivatal vezetője.

Rogán eddig begyűjtötte a Nemzeti Kommunikációs Hivatalt, a Nemzeti Koncessziós Irodát, a kormányzati informatika és a turizmustámogatást, a Belügy- és a Külügyminisztériumtól a polgári titkosszolgálatokat, a Kormányirodát, az újonnan létrejövő Védelmi Igazgatási Hivatalt. Az utóbbi a védelmi és biztonsági igazgatási szabályozási reform szakmai folyamatait koordinálja majd. Valamint Rogán felel többek között az elektronikus hírközlésért, a szerencsejáték szabályozásáért, a vendéglátásért, az e-közigazgatásért, a mozgóképszakmáért (Orbán ezen keresztül irányítja Káel Csabát, a magyar nemzeti mozgóképipar fejlesztéséért felelős kormánybiztost). Továbbá „a miniszterelnök útmutatása szerint” ő irányítja Orbán Balázsnak, a miniszterelnök politikai igazgatójának tevékenységét.

Mind ehhez a 2023-as költségvetésből 482,4 milliárd forintot kap, ami többszöröse az eddigi összegnek.

via HVG

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

„A kocsmák ideje szép lassan, de biztosan lejár” – interjú a Szívós borozó tulajdonosával, Tóth Imrével

Eltűnőben van a klasszikus kocsmakultúra, mára szinte csak törzsvendégek járnak Kecskemét egyik legrégebbi kocsmájába, a Szívós borozóba. Tóth Imrével,...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...
Exit mobile version