fbpx
26.5 C
Kecskemét
2024. június 24., hétfő

FRISS HÍREK

Vásárlókat is érintő változások lesznek a hazai áruházláncoknál

- Advertisement -

A legnagyobb hazai áruházláncok a rezsiválságos időszakra készülve energiatakarékos intézkedéseket vezetnek be. A vásárlók is érzékelni fognak ezek közül néhányat – a Pénzcentrum portál járta körbe a témát.

A Tesco a vásárlók szempontjából kulcsfontosságú intézkedéseket vezet be, ami a drágulás ütemét is fékezni tudja. Ügyelve arra, hogy az áruházakban dolgozó munkatársaik komfortérzete ne változzon, a fűtési időszakban csökkentik az eladótér hőmérsékletét. A használaton kívüli hűtőkamrákat lekapcsolják, ügyelnek az eladótérben elhelyezett hűtők ajtajainak zárhatóságára, továbbá lekapcsolják a világítást az üzletek zárását követően az eladótérben, a parkolóban, a tető logókkal és totemekkel együtt, valamint a vásárlók érkezése előtt a eladótér világítás fényerejét is csökkentik.

A Lidl újabb és újabb intézkedéseket vezet be annak érdekében, hogy az üzletek és berendezések energia-, döntő mértékben villamosenergia-felhasználását csökkentse. LED világításra cserélték az áruházak és a logisztikai központok teljes világítását. Szintén LED-re cserélték a hűtőbútorok világítását is, mellyel jelenős fogyasztás takarítható meg. Az intelligens épületfelügyeleti rendszernek köszönhetően a bolti világítás jelentős része, valamint a parkolóvilágítás lekapcsol az utolsó vásárló távozása után, míg az utolsó dolgozó távozását követően, az áruház beriasztásakor a maradék világítás is lekapcsol.

Hasonló cikkünk:  Az elmúlt egy évben aki gazdag volt, az még gazdagabb lett Magyarországon

Kizárólag hőcserélőkön keresztül működnek a diszkont szellőzőrendszerei. Az új boltoknál VRV hűtő- fűtőberendezéseket alkalmaznak, amelyekkel különböző hőzónákat alakítottak ki funkciótól függően. Logisztikai központjaikban és áruházaikban a technológiai hűtés hulladékhőjét hővisszanyerővel visszaforgatják a csarnokok fűtésére. A bolti mélyhűtők leolvasztását folyamatosan ütemezik, a boltok raktáraiban a használaton kívüli hűtőkamrákat pedig minden esetben lekapcsolják. Elektromos fogyasztásmérőket – almérőket – építenek ki az áruházakban annak érdekében, hogy a fogyasztások folyamatos monitorozásával, ellenőrzésével, a felesleges áramfogyasztást megakadályozzák.

A Spar a hűtőrendszerek hulladékhőjét használja a fűtéshez és használati melegvíz előállításhoz az új és felújításra került áruházak esetében, valamint egyes boltjaiban földhőszivattyút alkalmaz. Szintén alkalmaznak intelligens épületüzemeltetési szoftvert, amely a belső hőmérséklet automatikus szabályozásában játszik szerepet.

via 24.hu

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Háromról két műszakra áll át a Mercedes-gyár júliusban, kérdés még, hány dolgozótól válnak meg

A KecsUP szerkesztősége úgy értesült, hogy a kecskeméti Mercedes-gyár július 22-től két műszakos munkarendre áll át, amely állítólag tartós...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...