fbpx
20.9 C
Kecskemét
2024. március 29., péntek

FRISS HÍREK

Vége lehet a zöld rendszámos parkolási kedvezménynek Kecskeméten is

- Advertisement -

Kecskemét is fontolóra vette, hogy megszüntetni a zöld rendszámos járműveknek járó ingyenes parkolást. Emellett azonban a kecskeméti lakosok féláron vásárolhatnak majd bérletet, amennyiben tisztán elektromos járművet használnak. Az új parkolási rendelet célja nem a bevételek növelése, hanem a területek felszabadítása. A városban kb. 1000 zöld rendszámos autó van már.

A parkolási idő is változna a kiemelt, belvárosi területeken. Az eddigi 18 óráig tartó fizetési időszakot kiterjesztenék este 8 óráig, valamint a parkolási díjak is emelkednek. A drágább zónában 400-ról 500 forintra, a kedvezményes területen pedig 320 Ft-ról 360-ra növekszik az óradíj, a 15 perces pakolási lehetőség megmarad. A Városrendészet önköltségi havidíja 400-ról 1000 forintra emelkedik, ami az eddigi éves 4800 forintos nyugdíjas és lakossági bérletek 12.000 forintra emelkedését jelentheti.

Hasonló cikkünk:  Magyar Péter Partizánnak adott interjúja miatt nyomoz a rendőrség

Szigorítják a nyugdíjasoknak járó kedvezményt az eddig tapasztalt visszaélések miatt, csak azok a 65 év felettiek vásárolhatnak majd 4800 forintos kedvezményes parkolóbérletet, akik kecskeméti lakosok, rendelkeznek érvényes jogosítvánnyal és saját nevükön van az autójuk, és a nyugdíjuk összege sem haladhatja meg a 130 ezer forintot.

150%-os díjat vezetnének be a kisteherautókra 3,5 tonna össztömegig és 5 méter hosszúságig. Az ennél nagyobb járműveknek dupla díjat kell majd fizetniük.

A tervek szerint a rendelet 2023. január 1-től lép majd hatályba Kecskeméten.

via Villanyautósok

A KecsUP hamarosan jelentkezik a kecskeméti parkolás kapcsán egy átfogó cikkel.

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Bemutatták a Szövetség a Hírös Városért Egyesület polgármesterjelöltjét és az egyéni indulókat

Hivatalosan is bemutatta – egy választókerület kivételével, ahol még tárgyalások folynak – a Szövetség a Hírös Városért Egyesület a...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...