fbpx
1.1 C
Kecskemét
2023. december 8., péntek

FRISS HÍREK

Vége lehet a zöld rendszámos parkolási kedvezménynek Kecskeméten is

- Advertisement -

Kecskemét is fontolóra vette, hogy megszüntetni a zöld rendszámos járműveknek járó ingyenes parkolást. Emellett azonban a kecskeméti lakosok féláron vásárolhatnak majd bérletet, amennyiben tisztán elektromos járművet használnak. Az új parkolási rendelet célja nem a bevételek növelése, hanem a területek felszabadítása. A városban kb. 1000 zöld rendszámos autó van már.

A parkolási idő is változna a kiemelt, belvárosi területeken. Az eddigi 18 óráig tartó fizetési időszakot kiterjesztenék este 8 óráig, valamint a parkolási díjak is emelkednek. A drágább zónában 400-ról 500 forintra, a kedvezményes területen pedig 320 Ft-ról 360-ra növekszik az óradíj, a 15 perces pakolási lehetőség megmarad. A Városrendészet önköltségi havidíja 400-ról 1000 forintra emelkedik, ami az eddigi éves 4800 forintos nyugdíjas és lakossági bérletek 12.000 forintra emelkedését jelentheti.

Hasonló cikkünk:  Színes kis sapkákat kötött a nyugdíjas klub az újszülötteknek

Szigorítják a nyugdíjasoknak járó kedvezményt az eddig tapasztalt visszaélések miatt, csak azok a 65 év felettiek vásárolhatnak majd 4800 forintos kedvezményes parkolóbérletet, akik kecskeméti lakosok, rendelkeznek érvényes jogosítvánnyal és saját nevükön van az autójuk, és a nyugdíjuk összege sem haladhatja meg a 130 ezer forintot.

150%-os díjat vezetnének be a kisteherautókra 3,5 tonna össztömegig és 5 méter hosszúságig. Az ennél nagyobb járműveknek dupla díjat kell majd fizetniük.

A tervek szerint a rendelet 2023. január 1-től lép majd hatályba Kecskeméten.

via Villanyautósok

A KecsUP hamarosan jelentkezik a kecskeméti parkolás kapcsán egy átfogó cikkel.

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Tornyokban állnak Mercedes-akkumulátoros ládák egy kecskeméti telephelyen

Szemfüles és egyben aggódó olvasónk értesítette szerkesztőségünket, hogy egy kecskeméti telephelyen rengeteg fa ládát tárolnak, és a feliratból -...

LEGNÉPSZERŰBB

Ágasegyházánál videóra vették a fekete nagymacskát

Hajnal Viktor felvételét már többen megosztották a Facebookon. Egy lovaskocsiról vettek videóra egy fekete macskaszerű állatot, még az is...