fbpx
11.4 C
Kecskemét
2024. február 27., kedd

FRISS HÍREK

3 ok, hogy miért vond be a gyermeked az adományozásba

- Advertisement -

Minden évben vannak olyan időszakok, amikor több szervezet is kampányol egy olyan társadalmi réteg nevében vagy számára, akik valamilyen okból a társadalom peremére szorultak. A gyermekes szülők többsége érzékenyen reagál a nehéz sorsú gyermekek részére történő gyűjtésekre, támogatási formákra. Ezek jó alkalmak arra, hogy fejleszd gyermeked szociális érzékenységét, empátiát ébressz benne azok iránt, akiknek sokkal kevesebb jutott.

Őszintén: a meglévő játékok mind kellenek?

Gyermeked óvodáskorára valószínűleg tele lett a szobája, a nappali, a fürdő, szóval az egész lakás a különböző ünnepnapokra kapott játékokkal. Ez egyfelől nagyszerű, hiszen minden gyermek szeret ajándékot kapni, másfelől időnként azért nem árt szelektálni. Ez nem könnyű feladat, hiszen egy adott játékhoz fűzhetik kellemes emlékek, ezáltal erősebben kötődhet hozzájuk. A Játéksziget játékfigurái évekig nagy kedvencnek számítanak a kicsik körében. Még akkor is, ha esetleg jó ideje nem vette le a polcról, nehezen válik meg tőle. 

Éppen ezért, hogy gyermeked ne úgy érezze, hogy meg akarod fosztani a kincseitől, beszélgessetek az adományozásról. Kiknek gyűjtenek és miért, hova fog kerülni a játék. 

Körforgás, ami a természetnek is jó

A kicsik fogékonyak a nemes célokra. Felszedik a szemetet, lelkesen segítenek elvinni a szelektív hulladékot a megfelelő helyre. Elmagyarázhatod neki, hogy a világon rengeteg holmit állítanak elő, és a bolygónk hálás lenne érte, ha nem zsákmányolnánk ki egy újabb telefonért, ruháért vagy akár játékért. Így egyszerre két jó dolgot is tehet: örömet szerez egy másik csemetének és a bolygón eggyel kevesebb műanyag került kidobásra.

Hasonló cikkünk:  Kiderült, Lázár János utasítására mondták fel a Fradi női kézilabdacsapatának szponzorszerződését

Az üzlet, az üzlet

Persze lehet, hogy még ennyi érv felsorakoztatása mellett sem mutat túl nagy hajlandóságot, hogy megváljon a holmijaitól. Ilyenkor felajánlhatod neki, hogy válasszon ő ki 2-3 olyan darabot, amit szívese(bbe)n adna tovább. Mivel ilyenkor egyenrangú partnerként van kezelve, sokkal jobban együttműködik. 

Használható, tiszta játékot adományozz

Amikor sikerült kiválasztani azt a néhány játékot, akkor nézd át őket. Legyen meg minden szükséges alkatrésze, ne legyen törött. Ha elemes és még működik, akkor nem szükséges új elemet tenni bele, ha viszont lemerült, akkor mindenképp vegyél bele újat. Ha nem mosható játékról van szó, akkor is törölgesd át egy fertőtlenítő kendővel. Ez még a kártyákat sem áztatja el, viszont felfrissíti őket. A plüssöket mosd ki, ha szükséges, varrd meg, ragaszd vissza a szemüket. Figyelj rá, hogy melyik hány fokon mosható, és ne tedd őket szárítógépbe, hanem csipeszeld fel őket a fregolira.

Az adományozás utolsó pontja az átadás. Ezt általában a kampányoló szervezet intézi, nektek csak hozzájuk kell eljuttatni a csomagot. Hasznos, ha együtt mentek, illetve az átadásról készült fotókat, videókat is nyomon követitek, hogy büszke lehessen magára gyermeked.

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Demokráciadeficit a kampánylázálmok láttán – a kecskeméti polgármester újabb alkalmassági vizsgája

-vélemény- Megint nem kaptunk meghívót pár kecskeméti rendezvényre, így nem tudtunk első kézből beszámolni a "rendhagyó gazdaságfejlesztési fórumról", ami a...

LEGNÉPSZERŰBB

Ágasegyházánál videóra vették a fekete nagymacskát

Hajnal Viktor felvételét már többen megosztották a Facebookon. Egy lovaskocsiról vettek videóra egy fekete macskaszerű állatot, még az is...