fbpx
14.5 C
Kecskemét
2024. április 20., szombat

FRISS HÍREK

A Tanítanék Mozgalom alapítóját is elbocsátották

- Advertisement -

Egyre gyérül a budapesti Kölcsey Ferenc Gimnázium tanári kara, kedden hivatalossá vált, hogy Törley Katalint, a Tanítanék Mozgalom alapítóját is elbocsátották.

Törley közleményében írja, hogy pénteken nem volt bent az iskolában, amikor a tankerület munkatársai átadták a felmondólevelet három kollégájának. „Aznap többszöri telefonos kérdésemre sem sikerült információt kapnom arról, pontosan mi áll a nekem címzett levélben.”

A posta nem kézbesítette a dokumentumokat, így személyesen szerette volna átvenni a tankerületnél. „Ez nem járt sikerrel, ugyanakkor a hivatal pár emberséges munkatársának segítségével a következő információkhoz juthattam: a kézbesítés napjáig munkaviszonyom még fennáll, azonban utána – a szóbeli közlés szerint valóban rendkívüli felmondást tartalmazó határozat átvételével – a munkaviszonyom megszűnik” – számol be Törley.

A felmondást jogi úton meg fogja megtámadni, szerdán pedig a polgári engedetlenség keretében nem veszi fel a munkát, és ezt a határozat kézbesítéséig folytatni is kívánja.

Hasonló cikkünk:  Az Európai Parlament beperli az Európai Bizottságot, újra blokkolhatják Magyarország összes EU-pénzét

„Folytatom a tiltakozást a sztrájkjog visszaállításáért, a pedagógusok munkakörülményeinek javításáért, egy jobb, emberségesebb oktatási rendszerért, a diákjaimért. Minden kollégámat arra biztatom, folytassák tovább a tiltakozást, találják meg a számukra leginkább megfelelő, s a többiekkel összehangolható tiltakozási formát. A sokaságban rejlik az erő!”

Fazekas Csaba, az iskola igazgatója Facebook-bejegyzésben méltatta az elbocsátott kollégáit, Törley Katalinról ezt írta: „Az elmúlt években a két tanítási nyelvű tagozatunkon francia nyelvet tanított az előkészítő évfolyam magas óraszámban tanuló csoportjainak, továbbá francia civilizáció tantárgyból készítette föl az érettségi vizsgára a diákokat. Ehhez a tantárgyhoz nincsen tankönyv, a tananyagot ő maga állította össze. Idén is voltak érettségiző csoportjai. Szeptemberben egy kollégájával megvalósította azt a projektet, amelyik az elmúlt két évben országos szinten elmaradt: külföldi nyelvtanulási programot szervezett egy osztálynak (a diákok családoknál laktak, nyelviskolában tanultak egy héten át).”

via Telex

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Izsáki út: június 18-án műszaki, július 18-án forgalmi átadás

Ha minden a tervek szerint alakul, a nyári hónapokban végre teljesen birtokba veheti városunk a Könyves Kálmán körút és...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...