fbpx

FRISS HÍREK

Adatvédelmi nyilatkozat pillanatok alatt

- Advertisement -

Sokféle helyzetben szükséges a megfelelő adatvédelmi hátteret biztosítani, ráadásul a szabályozások időnként nehézkesen átláthatóak, több forrásra is támaszkodni kell, az értelmezések sem mindig egységesek.

Az adatvédelmi nyilatkozat könnyedén is megvalósulhat

Egy ilyen környezetben nagyon nagy segítség egy egyszerűen, ugyanakkor mindennek megfelelő adatvédelmi nyilatkozat elkészítése. Szerencsére találunk már ehhez megfelelő felületet, mégpedig az eKRS online jogi ügyintéző platformot. 

Ez pedig nem más, mint a KRS Ügyvédi Iroda online szolgáltatása meglévő és leendő ügyfelei számára, amelyen keresztül számos különböző ügymenetet elrendezhetünk, szerződéseket, dokumentumokat valósíthatunk meg, s még korrekt adatvédelmi nyilatkozatot is készíthetünk.

Miért és mikor fontos az adatvédelem kérdése?

Első elgondolásra bizonyára a webáruházak adatvédelmi nyilatkozatai jutnak eszünkbe, s igen, ez az egyik fontos terület, ahol ebből a szempontból is alaposan, jól felkészülten kell összeállítani a dokumentumot, hogy az minden jogszabálynak meg tudjon felelni. Éppen ezért Adatvédelmi szabályzat és ÁSZF is elérhető az eKRS oldalán a webshopok tulajdonosai, üzemeltetői számára.

A másik kiemelt eset, amikor feltétlenül gondoskodni kell a megfelelő adatvédelmi keretek kialakításáról, az az, ha a munkavállalók, alkalmazottak céges laptopot, számítógépet használnak, de az e-mail-fiók, a mobiltelefon kérdése is abszolút ide tartozik. 

Hasonló cikkünk:  Esti mesék lázadó lányoknak: Minden, csak nem öncélú

Az eszközök alkalmazása, a fölöttük gyakorolt ellenőrzés keretei mind-mind szabályozottak. E tekintetben a Munka Törvénykönyve, a GDPR, az adatvédelmi jogszabályok előírásai, továbbá a NAIH határozatai is relevánsak, s a jogszerű adatkezeléshez ismerni kell ezeket. A bírságok azáltal válnak elkerülhetővé, hogy minden szempontból képesek vagyunk megfelelni ezeknek. A KKV általános adatvédelmi csomaggal, amely az eKRS rendszerén keresztül érhető el, teljesíthetővé válnak az adatvédelmi előírások.

Végül a társasházak számára megalkotott adatvédelmi szabályzat képes eredményesen rendezni minden visszás helyzetet, miközben tartalmazza az SZMSZ-be illeszthető adatvédelmi tájékoztatót, és lehetővé teszi a kamerák jogszerű alkalmazását is, a magasabb biztonsági szint elérésének érdekében.

Hogyan működik az eKRS?

Ezt az online jogi platformot egy egyszerű regisztrációt és ügyfélazonosítást követően rögtön használatba vehetjük. Kilenc különböző ügycsoporton belül találhatjuk meg azokat az ügyleteket, illetve dokumentumokat, amelyre aktuálisan éppen szükségünk van. 

Az itt megvalósítható ügyletekre mind igaz, hogy maximálisan elektronikusan zajlanak és rugalmasak, akár félbehagyható a folyamat, s később ugyanott folytatható, ahol abbamaradt, anélkül, hogy elveszítenénk a bevitt adatokat. Külön előny, hogy a dokumentumok a későbbiek során is elérhetőek és nyomtathatóak maradnak, így biztosan nem kell attól tartanunk, hogy el fognak keveredni.

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Megszűnhet a járóbeteg-ellátás a Honvédkórházban

2025. január 1-jétől már nem lesznek járóbeteg-szakrendelések a Honvédkórházban (Repülőkórházban) - értesült a KecsUP az intézmény jelenlegi és korábbi...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...