fbpx

FRISS HÍREK

Az Unióból egyedül a magyar külügyminiszter utazik Moszkvába

- Advertisement -

Szijjártó Péter külgazdasági- és külügyminiszter egy panelbeszélgetésre utazik Moszkvába, az Európai Unióból egyedüliként – derült ki hétfőn. A miniszter nem titkolta a látogatás célját, ezt kedden el is mondta a szlovén gazdaságfejlesztési és technológiai miniszterrel tartott sajtótájékoztatón.

„Azért fogok a héten elmenni Moszkvába az orosz Energiahétre, hogy egyrészt ott is a béke fontosságáról beszéljek. Hogy elmondjam, mi magyarok a mielőbbi békében vagyunk érdekeltek, és amiatt megyek el, hogy Magyarországon ne legyenek energiaellátási problémák. Azért megyek el, hogy a szükséges megbeszéléseket lefolytassam a Gazprommal, a Roszatommal és az orosz energetikáért felelős tisztségviselőkkel” – mondta a miniszter.

Szerinte nem akarják, hogy béke legyen azok, akik bírálják az útja miatt, és nem érdekli őket, hogy a magyar embereknek lesz-e energiaellátása.

Hasonló cikkünk:  Magyarország volt terítéken az EP jelenlegi mandátumának utolsó vitáján

via nyugatifeny.hu

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Kecskeméti civilek gondolnák újra a város közösségi közlekedését

A közösségi együttgondolkodásra épülő kezdeményezés egyik aktivistája először április elején posztolt az egyik legnagyobb kecskeméti Facebook-csoportba, most pedig lapunkat...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...