fbpx

FRISS HÍREK

Debrecen kedvezményesebben kapja a fölgázt, mint például Szentendre

- Advertisement -

A közbeszerzési közlönyben megjelentek szerint nettó 798 forint köbméterenkénti áron szállíthat földgázt az MVM Next Energiakereskedelmi Zrt. Debrecennek. Más települések azonban nem ilyen szerencsések, a nem fideszes vezetésű Szentendrének az állami MVM a tavalyi gázárhoz képest 17,5-szeres, köbméterenként 103 forint helyett 1801 forintos árajánlatot tett gázszállításra, amikor a helyi képviselők ezt nem fogadták el, az MVM 2644 forintos árat ajánlott.

Csak a gázt huszonhatszoros áron kapna Szentendre az MVM-től, és más, nem kormánypárti települések is panaszkodnak a megfizethetetlen energiaárakra, és a szolgáltatók idevágó ajánlataira. Karácsony Gergely főpolgármester és több mint egy tucat polgármester kérte a hétvégén Orbán Viktor kormányfőt hívjon össze nemzeti energiacsúcsot a súlyos áram- ás gázválság miatt.

Azt írták a miniszterelnöknek, hogy „az önkormányzatok által biztosított közszolgáltatások megmentése, így bölcsődék, óvodák, idősotthonok fenntartása, a közvilágítás, a közösségi közlekedés működtetése, a kulturális intézmények megmaradásának biztosítása a kormány azonnali cselekvését teszi elkerülhetetlenné”.

Volt már szó ezelőtt is az önkormányzatok valamiféle megsegítéséről. A kormány „partnerséget kínált” a helyhatóságoknak, ígérték mindenkivel tárgyalni fognak, hogy a legfontosabb közszolgáltatások működése jövőre is fennmaradhasson, a takarékosság azonban elvárás cserébe.

Hasonló cikkünk:  A kormány lehetővé tenné, hogy az igazságügyi miniszter belenézhessen a belső ügyészségi ügyiratokba

Szeptember végén a Megyei Jogú Városok Szövetségének közgyűlése után tartott sajtótájékoztatóján a Miniszterelnökséget vezető miniszter is erről beszélt, miután az önkormányzatok hetek óta kongatják a vészharangot a sokszorosára emelkedő gáz- és áramszámlák veszélye miatt, jelezve, hogy nagy a baj.

Szita Károly, kaposvári polgármester, az Megyei Jogú Városok Szövetségének fideszes elnöke pár hete egyebek mellett azt mondta, a tárgyalások október második felében, novemberben folytatódhatnak az önkormányzatok megsegítéséről.

via Telex

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Negyvenöt évet dolgozott a kecskeméti nyugdíjas, mégsem vehet kedvezményes buszbérletet

Múlt hét szerdán beszámoltunk róla, hogy helyi civil aktivisták szerint nincs minden rendben Kecskemét közösségi közlekedésével, ezért igyekeznek megreformálni a...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...