fbpx
0 C
Kecskemét
2023. november 30., csütörtök

FRISS HÍREK

Elektromos motorkerékpár tervei a Neumann János Egyetemen

- Advertisement -

Hétfőn a Neumann János Egyetemen (NJE) új elektromos motorkerékpár terveit mutatták be. A Supermoto fejlesztése során utcai és közúti közlekedésre alkalmas motorkerékpár tervezését tűzték ki célul a fejlesztők, a projekt a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem (MOME) és az NJE együttműködésével jött létre.

Az MTI-nek eljuttatott közleményben írják: a terveket a MOME Design Intézet járműtervező hallgatói és oktatói, valamint az NJE GAMF Műszaki és Informatikai Kar Innovatív Járművek Tanszékének kollégái és hallgatói készítették. A teljes egészében elektromos meghajtású jármű megalkotása a két felsőoktatási intézmény közötti együttműködés, illetve szakmai kapcsolat első, meghatározó lépcsőfoka – emelték ki.

A műszaki és formatervezői munkák összehangolása, gyakorlati tapasztalat biztosítása a hallgatók számára volt a projekt legfontosabb célkitűzése.

Csizmadia Norbert, a NJE Alapítvány kuratóriumának elnöke a bemutatón hangsúlyozta: „Jól mutatja, hogy a két egyetem által közösen hozott döntést követően az intézmények összefogásával, szoros együttműködésével, mindössze egy év alatt valóban világraszólót lehet alkotni.”

Böszörményi-Nagy Gergely, a MOME Alapítvány kuratóriumának elnöke beszédében elmondta: „Nagyon sűrű hetek és hónapok várnak még ránk ahhoz, hogy ez a motor és az előttünk álló közös projektjeink a piaci hasznosítás útjára lépjenek.”

A Supermoto fejlesztése referencia arra, miként képesek mérnökök és designerek közösen olyasmit létrehozni, amely a zöld mobilitás felé mutat és a koncepcióból piacképes termékké válhat – áll a közleményben.

Hasonló cikkünk:  Novák Katalin szívügyének tartja a magyar szupertehetségek programját, amit be is kebelezett

Végül pár technikai adat a motorkerékpárról:

  • Maximális sebessége 100 km/h.
  • Hatótávolsága (40-70 km/h sebességgel) 100 km.
  • A motor beállított teljesítménye 5 kW, csúcsteljesítménye 11 kW, maximális nyomatéka 70 Nm.
  • Teherbírása 130 kg, töltési ideje 5-6 óra.

via tudas.hu

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Sokaknak nem tetszik a kecskeméti színház előtti „új” járda

Nem végeztünk reprezentatív közvéleménykutatást. Az egyik nagy, kecskeméti Facebook csoport posztja alatt néztük át a kommenteket, ebből vontuk le...

LEGNÉPSZERŰBB

Ágasegyházánál videóra vették a fekete nagymacskát

Hajnal Viktor felvételét már többen megosztották a Facebookon. Egy lovaskocsiról vettek videóra egy fekete macskaszerű állatot, még az is...