fbpx

FRISS HÍREK

EU pénz nélkül nincs tanár béremelés

- Advertisement -

A Telex készített videóinterjút kormánypárti képviselőkkel, legalábbis azokkal, akik hajlandóak voltak megállni egy percre az újságíróknak. Arra a kérdésre, hogy miért nem volt az elmúlt tíz évben béremelés a közoktatásban és ezért ki a felelős, egyhangú válaszok érkeztek. A költségvetésben nincs béremelésre fedezet, így amíg az EU visszatartja a Magyarországnak járó pénzeket, addig emelés sincs. A kormány tehát emelni szeretne, de nincs miből.

A parlament folyósóján siető kormánypárti képviselőket próbált a Telex stábja mikrofonvégre kapni, néhányat sikerült is megszólaltatni.

Hoppál Péter (Fidesz) először a sajtóosztályra akarta irányítani a riportert, de aztán mégis megállt egy percre. A diáktüntetések kapcsán elmondta, hogy azok amerikai pénzből vannak finanszírozva, amit maga Márki-Zay Péter vallott be. A riporter emlékeztette, hogy  az ellenzéki kormányfő-jelölt által említett pénz a kampányra ment, Hoppál azt válaszolta, hogy az október 23-ai tüntetés ”tele volt baloldali képviselőkkel”, így az egyértelmű, hogy politikai esemény volt.

Hasonló cikkünk:  Milyen a nyilvánosság helyzete a vidéki önkormányzatoknál?

Hollik István (Fidesz) kommunikációs igazgató egyértelműen fogalmazott:

„Már százszor elmondtuk önöknek, hogy az a célunk, hogy emeljünk.”

Simon Miklós és Vigh László Fideszes, valamint Juhász Hajnalka KDNP-és képviselők után, akik csak röviden válaszoltak, Font Sándor (Fidesz) már hosszabban nyilatkozott, aki szerint a tanárok „az egyetlen egy olyan állami alkalmazottak, közalkalmazottak, akik folyamatosan, mindenkinél másnál nagyobb béremelést kaptak.”

Kósa Lajos (Fidesz) szerint a fizetésemelés nem oldaná meg azonnal a tanárhiány problémát, csak közép és hosszútávon. Arra a kérdésre, hogy akkor mi lenne az azonnali megoldás erre, már nem válaszolt.

Bánki Erik (Fidesz) rövidre zárta a nyilatkozatát, ami közben a riporter alig tudta tartani vele a lépést:

„Amennyi hazugságot leírtak önök már, azok alapján ne várjanak választ.”

Mátrai Márta (Fidesz) arra a kérdésre, hogy a miniszterek és a képviselők fizetését meg tudták emelni, azt válaszolta, hogy

ugye csak viccel ezzel a kérdéssel

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Kecskeméti civilek gondolnák újra a város közösségi közlekedését

A közösségi együttgondolkodásra épülő kezdeményezés egyik aktivistája először április elején posztolt az egyik legnagyobb kecskeméti Facebook-csoportba, most pedig lapunkat...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...