fbpx
17 C
Kecskemét
2024. május 1., szerda

FRISS HÍREK

„Gyümölcsöző” volt Orbán vizitje a német kancellárnál – vagy mégsem

- Advertisement -

Orbán Viktor a hét elején Olaf Scholz német kancellárnál járt Berlinben, azonban a két órás megbeszéléséről nem igazán osztottak meg részleteket sem magyar, sem német részről. A később kiderült részletekből látszik, hogy nem véletlenül volt nagy a csend és, hogy mi volt a hűvös berlini fogadtatás oka.

“Minden nehéz és komplikált témáról szót ejtettek, a tárgyalás gyümölcsöző volt” – fogalmazott röviden a miniszterelnök a találkozó után – ő is, és Scholz kancellár is “még életben van” – utalt ezzel valószínűleg arra, hogy nehéz tárgyalás volt. Az előzetes katonai fogadtatás és a találkozók utáni kötelező sajtótájékoztató elmaradása is a feszült helyzetet mutatja. A német kancellári hivatal pedig semmilyen közleményt nem adott ki.

Orbán két nappal később a Cicero folyóirat és Berliner Zeitung közös rendezvényén annyit elmondott, hogy “tolerancia ajánlatot” tett Scholznak a magyar álláspont iránt a köztük lévő vitás kérdések kapcsán, említve a migráció és a multikulturalizmus elutasítását, valamint a “tradicionális családkoncepcióhoz” való ragaszkodást.

Hasonló cikkünk:  Orbán az EU kudarcáról beszélt a betiltott, majd engedélyezett szélsőjobboldali konferencián

Azonban nem ezek a kérdések okozták a hétfői tárgyaláson a feszültséget. Több más EU-tagállam nagyköveteivel együtt Németország “figyelmeztető lövést adott le” arról, hogy Orbánnak komolyan kell vennie a jogállamisággal kapcsolatos széles körű aggályok orvoslására tett ígéretét, és a már említett távolságtartással jelezte, hogy hűvös a viszonya a magyar kormánnyal.

„Jó vele beszélni. Hogy nem értem el semmit, az már más kérdés” – ismerte el Orbán a hétfői tárgyalás nehézségéről a keddi fórumon.

via Ellenszél (Politico)

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Negyvenöt évet dolgozott a kecskeméti nyugdíjas, mégsem vehet kedvezményes buszbérletet

Múlt hét szerdán beszámoltunk róla, hogy helyi civil aktivisták szerint nincs minden rendben Kecskemét közösségi közlekedésével, ezért igyekeznek megreformálni a...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...