fbpx
2.1 C
Kecskemét
2023. november 30., csütörtök

FRISS HÍREK

Helyzetjelentés: jól halad a Kalocsa-Paks híd építése

- Advertisement -

Süli János, Paks korábbi kormánypárti polgármestere azt írta közösségi oldalán: „Megígértük, megépítjük!” A Kalocsa és Paks között épülő Duna-híd munkálatai a múlt év elején kezdődtek.

A híd átadása után hetven kilométeres kerülőút válik majd szükségtelenné. A 2024 nyarán elkészülő beruházásnak köszönhetően a Duna bal partjáról mintegy negyedóra alatt lehet majd elérni az M6-os autópályát.

Süli emlékeztetett arra, hogy a projekt körül sok volt a kétség. A beruházás környékén járók manapság azt látják, négy, úgynevezett zsaluzókocsi dolgozik azon, hogy a két part közötti teljes összeköttetés létrejöjjön 2023 végére. A politikus hozzátette, az új átkelő kivitelezése tavaly február óta tart.

A fejlesztés az Innovációs és Technológiai Minisztérium megbízásából, a NIF Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. beruházásban valósul meg. A kivitelezést a Duna Aszfalt Zrt. végzi. Az átkelő és hozzá kapcsolódó úthálózat kivitelezésének összértéke kilencvenkétmilliárd forintot tesz ki.

Hasonló cikkünk:  Ezek a Hoyák tényleg könnyen virágba borulnak!

via Magyar Hírlap

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Sokaknak nem tetszik a kecskeméti színház előtti „új” járda

Nem végeztünk reprezentatív közvéleménykutatást. Az egyik nagy, kecskeméti Facebook csoport posztja alatt néztük át a kommenteket, ebből vontuk le...

LEGNÉPSZERŰBB

Ágasegyházánál videóra vették a fekete nagymacskát

Hajnal Viktor felvételét már többen megosztották a Facebookon. Egy lovaskocsiról vettek videóra egy fekete macskaszerű állatot, még az is...