fbpx
2.1 C
Kecskemét
2023. november 30., csütörtök

FRISS HÍREK

Így segít Önnek idén is spórolni az elektromos fűtés

- Advertisement -

Ezeket a tanácsokat érdemes megfogadni a téli időszakban.

A téli időszakban a tartós hideg arra késztethet bennünket, hogy a nap minden pillanatában fűtsünk – a meleg ára azonban minden eddiginél magasabb lehet. Szerencsére még így is módunkban áll visszaszorítani a fűtési költségeket. Az alábbi lépések segítenek a spórolásban!

  1. Hagyja el az ósdi tároló fűtőberendezéseket!

Tóth Tamás, a Magyar Országos Elektromos Fűtés Szövetség elnöke.A tárolós fűtőberendezések ideje lejárt. Sok otthon használja az a mai napig ezeket az 50-es évekből származó relikviákat, amelyek távolról sem nyújtják azt, amit a modern elektromos fűtéstől elvárunk. A tárolós fűtőtestek éjjel-nappal áramot használnak, hogy a házat melegen tartsák – a gazdaságos fűtést tehát inkább csak akadályozzák, hangsúlyozza Tóth Tamás, a Magyar Országos Elektromos Fűtés Szövetség elnöke.

  1. Válasszon elektromos radiátort!

Az elektromos fűtés az elmúlt években terjedt el és szivárgott be a köztudatba. A digitális programozási lehetőséggel és nagy pontosságú termosztátokkal felszerelt, modern elektromos radiátorok pontos hőmérsékleten, megadott időpontokban működnek, minimalizálva a hőhulladékot, és pénzt spórolva meg az üzemeltetőnek. Különböző vezérléssel rendelkeznek – némelyik még nyitott ablak-érzékelést, mozgásérzékelőket és energiafogyasztás-figyelőt is kínál. Mindez segít alacsonyan tartani a havi költségeket, így az otthona meleg marad.

  1. Válassza az elektromos fűtés sajátkezűleg történő telepítését!

Legyen szó központi fűtésről vagy vezetékes tárolós fűtőtestekről, az áthelyezésük nehézkes lehet. A legtöbb elektromos radiátor azonban egyénileg, percek alatt a falra rögzíthető. Keressen egy megfelelő pontot egy konnektor közelében, fúrjon néhány lyukat, és szerelje fel a radiátort a falra, mint egy TV-t! Ez egyszerű, gyors és fájdalommentes –ráadásul nagyszerű módja annak, hogy pénzt takarítson meg.

  1. Programozza be a fűtést!
Hasonló cikkünk:  Még vita tárgya a szuverenitásvédelmi törvényjavaslat, ezért még nem nyújtották be

Az elektromos radiátorok programozása lehetővé teszi a hőmérséklet beállítását és a fűtési időszakok pontos megadását – ezzel előzve meg a pazarlást. A legtöbb elektromos radiátor precíz vezérléssel rendelkezik, így személyes fűtési menetrendet hozhat létre a hét minden napjára. Ha a használat előtt részletes fűtési programot készít, akkor az elektromos radiátorok a lehető leggazdaságosabban működnek majd, így a havi energiaszámlája is csökken.

  1. Válasszon okos radiátort!

Az intelligens radiátorok érzékelik, Ön mikor van otthon, így mozgáson alapuló, rugalmas fűtési ütemezést hoznak létre. Az intelligens radiátorok minimális időráfordítással működnek, leggazdaságosabb tulajdonságuk pedig, hogy mozgástól függően ki- vagy bekapcsolják magukat. Ha elmegy otthonról, azt az intelligens radiátorai észreveszik és leállítják a fűtést – csökkentve ezzel az energiapazarlást, és végső soron a fűtésszámlát is.

  1. Válassza a megfelelő helyiséghez a megfelelő fűtőtestet!

Ez a legegyszerűbb módja annak, hogy havi fűtésszámlái a lehető legalacsonyabban maradjanak. A fűtőtest rossz elhelyezése az egekbe emelheti a fűtési költségeket, ezért fontos, hogy ne helyezzen egy helyiségbe sem a kelleténél kisebb készüléket.

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Sokaknak nem tetszik a kecskeméti színház előtti „új” járda

Nem végeztünk reprezentatív közvéleménykutatást. Az egyik nagy, kecskeméti Facebook csoport posztja alatt néztük át a kommenteket, ebből vontuk le...

LEGNÉPSZERŰBB

Ágasegyházánál videóra vették a fekete nagymacskát

Hajnal Viktor felvételét már többen megosztották a Facebookon. Egy lovaskocsiról vettek videóra egy fekete macskaszerű állatot, még az is...