fbpx
2.1 C
Kecskemét
2024. április 26., péntek

FRISS HÍREK

Kecskeméti közgyűlés, Horthy képpel, ellenzéki kivonulással

- Advertisement -

Ma ismételten a Városháza dísztermében ülésezett a kecskeméti közgyűlés. A felújított díszteremben nem volt eltakarva egy Horthy Miklóst ábrázoló falfestmény (amely már korábban is borzolta a kedélyeket) ezért az ellenzéki képviselők egy része elhagyta a termet, és a továbbiakban nem vett részt a közgyűlés munkájában.

Kuncogó alpolgármester

A kormányzót ábrázoló festmény eltakarásának hiányát felhozó Király József szavaira Szemereyné Pataki Klaudia polgármester azzal reagált, hogy egyelőre technikailag nem megoldott a kép elfedése, így ezzel a látvánnyal kell megbarátkozniuk a résztvevőknek. Ekkor az ellenzéki frakcióvezető az elveire való hivatkozással több képviselőtársával együtt elhagyta a termet. Ezt a fideszes padsorokban ülő egyik alpolgármester kuncogással és egy megjegyzéssel reagálta le, miszerint „nem baj, legalább rövidebb lesz a közgyűlés!”

Megszorító intézkedések „az elhibázott brüsszeli szankciók miatt”

A városvezetés konkrét takarékossági intézkedési tervet készített, amely több kecskeméti közintézmény működését érinti. A cél az energiafogyasztásuk visszafogása. Az önkormányzat alábbi intézményei módosított nyitvatartással működnek tovább, így:

  • a megyei könyvtár október 01-től kedd és szerdán zárva tart, a hét többi napján az eddig megszokott rend szerint várj a közönséget;
  • október 10-től a hetényegyházi fiókkönyvtár bizonytalan ideig zárva tart;
  • több kulturális intézmény (Cifrapalota, Szórakaténusz, Ifjúsági Otthon) csak a szükséges mértékben lesz nyitva, a kiállítások, rendezvények szám a minimálisra korlátozódik;
  • A Katona József Nemzeti Színházban erre az évadra tervezett 3 nagyobb költségvetésű színdarab bemutatóját későbbi időpontra átütemezték.
Hasonló cikkünk:  Árurakodásra kért két parkolónyi várakozóhelyet a húsbolt, vita kerekedett belőle

Megnéztük  amegyei könyvtár honlapját, ott azonban ma még semmilyen utalást nem találtunk az említett nyitva tartási idő csökkentésről, így a jövő hét kedden és szerdán is programokat hirdet a könyvtár honlapja:

Fotó: bacstudastar.hu

Az uszoda egyelőre tovább működik, elbocsátások nem lesznek

A városi sportlétesítmények (Messzi István Sportcsarnok, Széktói Stadion és a Kecskeméti Uszoda és Élményfürdő) nyitva tartása egyelőre nem kerül korlátozás alá, azonban főleg az uszoda esetében január-február hónapban ismételten értékelik a működtetés indokoltságát és költségvonzatát. A polgármester kijelentette, hogy az önkormányzati intézmények dolgozóinak nem kell tartania az elbocsátásoktól.

Változás a Hírös Sport Kft. élén

Bár ez nem a közgyűlésen hangzott el, de információink szerint a Hírös-Sport Kft. ügyvezetője, Patay Balázs november elsejével távozik a posztjáról, és ismét az önkormányzatnál fog dolgozni. Tudomásunk szerint a cég új ügyvezetőjének Bogasov Istvánt szerette volna a Kft., azonban a személyéről szóló döntés egyelőre nem született meg. Pontosabban volt egy bizottsági szavazás, de ott nem kapott többséget. Ezért úgy tudjuk, lesz egy rendkívüli bizottsági döntés.

 

 

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

A húskirály fia Kecskeméten vásárol szántóföldeket

Marcello Pini, az olasz húsipari nagyvállalkozó Piero Pini fia szántókat vásárolt Kecskemét külterületén összesen 175 millió forintért. Édesapjához hasonlóan...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...