fbpx
13.5 C
Kecskemét
2023. április 2., vasárnap

FRISS HÍREK

Kecskeméti pedagógusok álltak ki az oktatás jövőjéért és az elbocsátott kollégáikért

Szerda reggel 8-kor elindult az országos pedagógussztrájk. Budapesten kívül több vidéki városban is beszüntették a tanárok a munkát és vállaltak szolidaritást a napokban elbocsátott kollégáikért, például Szegeden, Debrecenben, Szombathelyen, Pécsett, Gödön, Szolnokon, Tiszaújvárosban és Kecskeméten is.

A véleménynyilvánítás több formáját választották a pedagógusok. Sokan a PDSZ és a PSZ sztrájk felhívásához csatlakoztak, vannak, akik a polgári engedetlenséget választották, mások fekete ruhába öltözve vállaltak szolidaritást. A fővárosban a legtöbb embert egy élőlánc mozgatott meg, amiben több ezer ember vett részt, és több kilométer hosszan nyúlt el.

Több kecskeméti iskolában álltak ki a jobb oktatásért és egymásért a pedagógusok 

A Kecskeméti Bányai Júlia Gimnázium tanárai és diákjai közösen álltak ki az oktatás jövőjéért és vállaltak szolidaritást a budapesti Kölcsey Ferenc Gimnázium 5 tanárával, akiket azért bocsátották, mint az írták, „mert felemelték szavukat az oktatásügy tarthatatlan állapota miatt.”

A Kecskeméti EGYMI Autizmus Centrumának munkatársai is feketébe öltözve fejezték ki szolidaritásukat az elbocsátott pedagógus kollégáik iránt.

A Kecskeméti Corvin Kertvárosi Általános Iskola dolgozói is szolidaritást vállalnak azokkal a kollégáikkal, akik véleményük szerint „mertek tenni azért, hogy felhívják a figyelmet a köznevelés tarthatatlan állapotára.” És feltették azt a kérdést is „Milyen értéket közvetít az, aki a párbeszéd helyett elnyomással, elhallgatással, megfélemlítéssel fenyeget?”

A Kecskeméti Bolyai János Gimnázium tanárai közül többen is sztrájkba léptek és az iskolán belül a tanárokkal való szolidaritási aláírásgyűjtő ívet adtak közre. A részletekkel hamarosan jövünk.

Hasonló cikkünk:  Szeberényi: Nem jelentettem fel a KecsUP-ot
Hasonló cikkünk:  Fellobogózná a Március 15. utcát Józsa Bálint képviselő

A Kecskeméti Bolyai János Gimnázium tanárának üzenete / 2022. október 5./ Olvasói fotó

 

Hirdetés

Felkapottak

Ágasegyházánál videóra vették a fekete nagymacskát

Hajnal Viktor felvételét már többen megosztották a Facebookon. Egy lovaskocsiról vettek videóra egy fekete macskaszerű állatot, még az is...

Hirdetés

Legnépszerűbb

Ágasegyházánál videóra vették a fekete nagymacskát

Hajnal Viktor felvételét már többen megosztották a Facebookon. Egy lovaskocsiról vettek videóra egy fekete macskaszerű állatot, még az is...