Iratkozz fel napi hírlevelünkre, hogy a legértesültebbek közé kerülj Kecskeméten!

Konténerkazán a közintézményeknek – íme az első példány

- Advertisement -

A Technológiai és Ipari Minisztérium bejelentette a közösségi oldalán, hogy elkészült annak a konténerkazánnak a prototípusa, amelyet Magyarországon gyártanak majd. Ezekkel a kazánokkal tervezi fűteni a közintézményeket a kormány.

A katasztrófavédelem szakemberei és Palkovics László technológiai és ipari miniszter is szemrevételezte a kazánt és biztonságos használatra alkalmasnak találták. Nem kevesebb, mint 1 milliárd forintos támogatással járult hozzá a kormány a hazai gyártókapacitás megerősítéséhez.

Elsősorban bölcsődék, óvodák és iskolák, bentlakásos szociális otthonok gázfűtését szeretnék kiváltani ezzel a berendezéssel – áll a Technológiai és Ipari Minisztérium javaslatában. A tervezett 400 kazán  – első körben – gyártásának fele itthon történne.

A technológiai és ipari miniszter elmondta: „A kazánok odahelyezhetők az épületek mellé, és így meleg vízzel lehet az épületet fűteni”. Pelletet és biomasszát égetnek a konténeres kazánok, és hamar telepíthetők. A kazánok megrendelése részben külföldről zajlik, de itthon is gyártanak ilyet – tette hozzá Palkovics László.

via Telex

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Nem engedték fel a mozgássérült szurkolót a lelátóra a Széktói Stadionban, az U21-es fociválogatott meccsén

A lelátóról, öt értelmi sérült barátjával közösen szerette volna nézni egy mozgáskorlátozott, kerekesszékes szurkoló kedden a magyar és spanyol...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...
Exit mobile version