fbpx
9.3 C
Kecskemét
2024. április 19., péntek

FRISS HÍREK

Orbán befogadja a szabadságra vágyó nyugat-európai embereket

- Advertisement -

Létezik egy Budapester Zeitung névre hallgató magyarországi német nyelvű lap, amely alákérdezős stílusban interjúvolta meg Orbán Viktort, aki természetesen válaszolt is, hiszen ahogy fogalmazott: „Lehet nekünk kérdéseket feltenni. Szívesen válaszolunk bármire”.

Ha lehet, akkor meg is ragadta a lap a lehetőséget, és beszélgetett a miniszterelnökkel a berlini útjáról, a német–magyar együttműködésről és az Európai Bizottsággal való megegyezésről.

Orbán számára világossá vált, hogy Németország multikulturális társadalommá vált, így fogalmazott az Olaf Scholz német kancellárral való tárgyalásáról:

„Ez az állapot nagyon különbözik attól a világtól, amelyben mi, magyarok élünk, és amelyben továbbra is élni akarunk. Komoly erőfeszítésekre van szükség ahhoz, hogy áthidalhassuk a két ország között egyre több területen meglévő különbségeket”.

A politika az a terület, amin nagyon dolgozni kell, egyébként társadalmilag és gazdaságilag jó az együttműködés.

„Ma a német baloldal az Európai Parlamenten keresztül megint elő akarja írni nekünk azt, hogy miként éljünk és gondolkodjunk a migrációról, a genderizmusról, a nemzetről, a családról, és így tovább. De ez nem tartozik rájuk. Ez a mi dolgunk”.

Mondta ezt azzal kapcsán, hogy szerinte a német beavatkozás Magyarország belügyeibe, akár közvetlenül, akár az uniós intézményeken keresztül mára rendkívüli mértékűvé vált.

Hasonló cikkünk:  Magyar politikusokat is lefizethettek orosz propaganda terjesztésére

Azt is megállapította Orbán, hogy Németországban jelenleg liberális hegemónia uralkodik, szemben velünk:

„A magyar társadalom sokkal pluralistább, szabadabb és békésebb, mint a német társadalom.” 

Jan Mainka riporter szerint egyre több német gondolja azt, hogy Magyarországon van a jövője. Ezzel kapcsolatban kérdezte a miniszterelnököt, hogy tervez-e ellenlépéseket, kvótákat, vagy egyéb bürokratikus akadályokat tenni a magyar kormány a német migrációval szemben. E kérdés a riporter szerint azért releváns, „mert a másként gondolkodókkal szembeni fokozódó elnyomás, a belső biztonság romlása, a gyermekeikért való aggódás és általában az egyre kellemetlenebb szellemi légkör miatt hagyják el a németek a hazájukat”.

„Magyarország tárt karokkal fogadja azokat a nyugat-európaiakat, akik szabadon és az otthonitól eltérő légkörben akarnak élni” – hirdette meg a Western Refugees Welcome! politikáját Orbán.

„A következő tíz-húsz évben egyre több nyugat-európai fog hozzánk költözni, mert Magyarország egy biztonságos, keresztény és a hagyományokra büszke ország. Ezt nem rossznak, sőt inkább nagyon is jó és üdvözlendő dolognak tartjuk”.

Bővebben az miniszterelnöki interjúról a Telexen olvashat, a teljes interjút pedig itt olvashatja.

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Árurakodásra kért két parkolónyi várakozóhelyet a húsbolt, vita kerekedett belőle

A Rákóczi út nagykörút felőli sarkán lévő húsbolt kérelemmel fordult az önkormányzathoz, hogy az üzlet előtti parkolósávban az első...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...