fbpx
7.8 C
Kecskemét
2024. március 1., péntek

FRISS HÍREK

Orbán már a háború előtt látta Putyinon, hogy baj van

- Advertisement -

Kedden Berlinben, a Cicero közéleti folyóirat és a Berliner Zeitung című napilap rendezvényén volt vendég Orbán Viktor, ahol azzal kezdte beszédét, hogy milyen benyomásai voltak a februári moszkvai látogatásán.

„Meg is kérdeztem az oroszok elnökét, hogy mit gondol az ukrán hadseregről. Azt mondta, hogy az ukrán hadsereg, az egy nagyon erős hadsereg” – mondta a miniszterelnök. A berlini beszélgetést a 444 vette fel.

Putyin azt mondta, az ukrán hadsereg egy „jól felszerelt hadsereg, amerikaiak és britek által kiképezve”. Orbán azzal folytatta, hogy Putyin úgy fogalmazott neki, hogy „az ukránok információt kapnak az amerikaiaktól. És az az ország egy nagyon erős ország. És világossá tette, hogy ő mindent meg fog tenni, hogy ez az ország sose csatlakozzon a NATO-hoz.”

„Láttam, hogy elszállt. Nem mondta, hogy háború lesz, nem mondta, hogy támadni fog, de láttam, hogy baj van” – folytatta a miniszterelnök. Ezután ő elment a NATO-hoz, itt jelentette, hogy „baj van. Mert az idő nem a mi oldalunkon van, hanem az oroszokén”.

„Aztán amikor ez 24-én megtörtént, csak annyit mondtam, hogy az történt, amire számítottunk” – mondta az orosz-ukrán háború kitöréséről.

Hasonló cikkünk:  Az eredeti ár duplájáért építheti fel az Oszakai Világkiállítás magyar pavilonját a kormányközeli Bayer Zrt.

Orbán arról is beszélt, hogy szerinte a nemzetközi vita túlságosan Putyinra koncentrál, de őt Putyin egyáltalán nem érdekli, „Magyarország és Európa érdekel, az, hogy mi a háború következménye ránk nézve”.  A magyar kormány azt gondolja a háborúról, amit az EU mond: ez egy agresszió, hiszen Oroszország megsértette a nemzetközi jogot.

Orbán beszélt emellett még arról is, hogy például „Biden túl messzire ment, Trump a béke reménye”. 

via Telex

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Sztrájkbizottság alakult a kecskeméti Mercedes-gyárban

A lassan fél éve folyó bértárgyalások során nem közeledtek eléggé az álláspontok - közölte a Vasas Szakszervezeti Szövetség. Ezért...

LEGNÉPSZERŰBB

Ágasegyházánál videóra vették a fekete nagymacskát

Hajnal Viktor felvételét már többen megosztották a Facebookon. Egy lovaskocsiról vettek videóra egy fekete macskaszerű állatot, még az is...