fbpx
13.5 C
Kecskemét
2024. április 26., péntek

FRISS HÍREK

Ragyogó hétköznapok – a glamour stílus varázsa

- Advertisement -

Ha igazán hollywoodi pompát és csillogást szeretnél teremteni a környezetedben, akkor érdemes lehet megpróbálkoznod abba becsempészni a glamour lakberendezési stílus egy-egy elemét. Ám ha tökéletesen elvarázsolt e stílus, akkor nosza rajta, vágj bele! Ez a pompát és eleganciát egyáltalán nem nélkülöző sokoldalú lakberendezési irányzat igazán remekül alkalmazható egészen az előszobától kedve a nappalin át a konyháig és a fürdőszobáig mindenhol.

Nagyvonalú és csillogó terek

A DODO glamour kollekciójában számos, a térnek olyan szép csillogó és fenséges hatást kölcsönözni képes elemet találhatsz. Ezekkel pedig igazán nem nehéz a ma már gyakorlatilag a klasszikusok közé besorolt glamour stílusra oly jellemző tereket kialakítani. A fenséges hatást gyakran csillogó és nagyon egyedi elemekkel érheted el: strasszokat, gyöngyöket, rojtokat, bojtokat alkalmazhatsz ezekben az enteriőrökben. De a luxust hangsúlyozhatod a selyem és a szőrme kiegészítők használatával is. Maga a glamour szó is ragyogást, káprázatot jelent. A fényképészetből került át ennek a csillogást kedvelő lakberendezési stílusnak a megjelölésére. Pedig ezt nem is színtiszta stílusnak mondják, csupán „körvonalai” vannak a hozzáértők szerint.

Arányok és visszafogott színek

Nem tévedhetsz nagyot, ha rengeteg fényt használsz a belső terekben, emellett pedig finoman kidolgozott, de látványos minőségi anyagokkal operálsz. Ezzel a sokszínűséggel máris pompázatosabbá varázsolhatod a helyiségeidet. A bársony borítású ülőpadokkal például soha nem fogsz mellélőni.

Hasonló cikkünk:  Luxushotel helyett betontorzót kaptak a szolnokiak

Ám a színválasztásra nagyon érdemes odafigyelned. Mindenképp kerüld a harsogó árnyalatokat! Sokkal jobb, ha a fehér, a fekete, a szürke, krém- és a pasztell árnyalatokat részesíted előnyben. De a csillogó ezüst, az arany és a roségold elemeket bátran használhatod, ha azok harmonizálnak a többi berendezési tárgyaddal.

Fontos a harmónia

Használhatsz nyugodtan nagyobb és harsogóbb mintákat is, de csak abban az esetben, ha azok harmonikusan illeszkednek az adott tér többi alkalmazott eleméhez. A virágminták a klasszikus glamourban dominánsak elsősorban, de a modernebb irányzataiban a geometrikus elemek, illetve akár még az egzotikus állati minták – zebra vagy leopárd – is felfedezhetők. A márványt azonban bátran alkalmazhatod, kihangsúlyozza a terek fennköltségét, és egy kis luxust is csempészhetsz igy ezekbe.

Az üveg vagy kristály díszítőelemek, illetve a fémes anyagok a glamour stílus jellegzetességei. Pont ez a helyzet a tükrökkel is: semmi esetre sem hagyhatod el őket! Akár még a képek helyett is fellógathatsz párat a falra. A csillogást fokozhatod még a jól megválasztott sok és ragyogó világítótesttel.

Ha csak a glamour egy-egy elemét akarod a lakásodban megjeleníteni, jó választás egy bársony vagy bőr bevonatú kanapé, fotel vagy puff. Fém elemekkel pedig minden helyiséget sokkal csillogóbbá tehetsz.

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

A húskirály fia Kecskeméten vásárol szántóföldeket

Marcello Pini, az olasz húsipari nagyvállalkozó Piero Pini fia szántókat vásárolt Kecskemét külterületén összesen 175 millió forintért. Édesapjához hasonlóan...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...