fbpx
0.7 C
Kecskemét
2022. december 7., szerda

FRISS HÍREK

Tüntetés lesz az oktatásban dolgozók megbecsüléséért is a Parlamentél

A Tanítanék Mozgalom és a noÁr Mozgalom nagyszabású tüntetést tart szerdán a Parlament előtt. A tüntetés célja felhívni a figyelmet a gyerekek jövőjéért, az oktatásban dolgozók megbecsüléséért és a sztrájk jogáért – tették közzé egy Facebook-eseményben.

Az eseményen fellép: Molnár Áron, a noÁr Mozgalom alapítója, Péterfy Bori & Love Band, Kiscsillag, Funktasztikus, Agócs Márton, Damara, Szakács Gergő, Nági & Betti, és a Mered nevű zenekar. Beszédet mond: Nagy Ervin színész, Törley Kata, a Tanítanék Mozgalom képviselője, Glonczi László roma aktivista, az idei SZABAD-díj tulajdonosa, Pilz Olivér, a Tanítanék Mozgalom társalapítója, Zeller Judit, a Társaság a Szabadságjogokért (TASZ) munkatársa, Walton Viki magyartanár, drámapedagógus a Szülői Hang képviseletében. Felszólalnak továbbá a Diákok a Tanárokért és a Grund képviseletében.

„Álljunk ki együtt a gyerekek jövőjéért, az oktatásban dolgozók megbecsüléséért és a sztrájk jogáért!” – írják a szervezők. A koncertek ingyenesek lesznek, azonban elfogadnak adományt, amelyből pótolni tudják a polgári engedetlenségben résztvevő pedagógusok kieső bérét, és fedezni tudják a tüntetés szervezési költségeit.

Hasonló cikkünk:  Hogy válassz otthonra gardróbszekrényt?

„Ideje, hogy a döntéshozók észbe kapjanak, mert nem lesz, aki holnap tanítson” – hívják fel a figyelmet.

Hasonló cikkünk:  A kis benzinkutaknak nem szállít jövő héten a Mol

Az első közös, tavaszi koncertjükön az eső ellenére is több ezren mentek el, az adományozóknak köszönhetően pedig minden olyan sztrájkoló pedagógus kieső bérét tudták pótolni, aki leadta igénylését.

Szerdára, október 5-re – az oktatás világnapjára – országos, egységes sztrájkot hirdetett a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete (PDSZ).

via Népszava

Hirdetés

Felkapottak

Ágasegyházánál videóra vették a fekete nagymacskát

Hajnal Viktor felvételét már többen megosztották a Facebookon. Egy lovaskocsiról vettek videóra egy fekete macskaszerű állatot, még az is...

Hirdetés

Legnépszerűbb

Ágasegyházánál videóra vették a fekete nagymacskát

Hajnal Viktor felvételét már többen megosztották a Facebookon. Egy lovaskocsiról vettek videóra egy fekete macskaszerű állatot, még az is...