fbpx
12.8 C
Kecskemét
2024. április 25., csütörtök

FRISS HÍREK

Tüntetés lesz az oktatásban dolgozók megbecsüléséért is a Parlamentél

- Advertisement -

A Tanítanék Mozgalom és a noÁr Mozgalom nagyszabású tüntetést tart szerdán a Parlament előtt. A tüntetés célja felhívni a figyelmet a gyerekek jövőjéért, az oktatásban dolgozók megbecsüléséért és a sztrájk jogáért – tették közzé egy Facebook-eseményben.

Az eseményen fellép: Molnár Áron, a noÁr Mozgalom alapítója, Péterfy Bori & Love Band, Kiscsillag, Funktasztikus, Agócs Márton, Damara, Szakács Gergő, Nági & Betti, és a Mered nevű zenekar. Beszédet mond: Nagy Ervin színész, Törley Kata, a Tanítanék Mozgalom képviselője, Glonczi László roma aktivista, az idei SZABAD-díj tulajdonosa, Pilz Olivér, a Tanítanék Mozgalom társalapítója, Zeller Judit, a Társaság a Szabadságjogokért (TASZ) munkatársa, Walton Viki magyartanár, drámapedagógus a Szülői Hang képviseletében. Felszólalnak továbbá a Diákok a Tanárokért és a Grund képviseletében.

„Álljunk ki együtt a gyerekek jövőjéért, az oktatásban dolgozók megbecsüléséért és a sztrájk jogáért!” – írják a szervezők. A koncertek ingyenesek lesznek, azonban elfogadnak adományt, amelyből pótolni tudják a polgári engedetlenségben résztvevő pedagógusok kieső bérét, és fedezni tudják a tüntetés szervezési költségeit.

Hasonló cikkünk:  Az egyetemisták fele külföldi munkát vállalna a diploma után

„Ideje, hogy a döntéshozók észbe kapjanak, mert nem lesz, aki holnap tanítson” – hívják fel a figyelmet.

Az első közös, tavaszi koncertjükön az eső ellenére is több ezren mentek el, az adományozóknak köszönhetően pedig minden olyan sztrájkoló pedagógus kieső bérét tudták pótolni, aki leadta igénylését.

Szerdára, október 5-re – az oktatás világnapjára – országos, egységes sztrájkot hirdetett a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete (PDSZ).

via Népszava

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

A húskirály fia Kecskeméten vásárol szántóföldeket

Marcello Pini, az olasz húsipari nagyvállalkozó Piero Pini fia szántókat vásárolt Kecskemét külterületén összesen 175 millió forintért. Édesapjához hasonlóan...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...