fbpx
3.3 C
Kecskemét
2024. április 19., péntek

FRISS HÍREK

Új iparterülettel bővült Kalocsa

- Advertisement -

Kalocsa városhatárában, egy volt orosz laktanya területén alakítottak ki új iparterületet, benne inkubátorházzal mintegy 1,210 milliárd forintból.

A területen kialakítottak egy több mint ezer négyzetméter alapterületű adminisztrációs és szociális feladatokat szolgáló épületet, valamint felújítottak öt csarnokot – mondta el Filvig Géza polgármester.

Inkubátorház funkciót tölt majd be az egyik egyterű csarnok, amely a térségben működő vagy tevékenységét most kezdő mikro-, kis-, illetve közepes vállalkozásokat segíti. Hat műhelyt alakítottak ki egy-egy raktárral és saját udvari bejárattal. A négy további, összesen több mint 4500 négyzetméternyi csarnokegyüttes különféle raktározási funkciót kap, de lesz benne garázs is.

Az iparterület-fejlesztés keretében épült és felújított ingatlanokhoz kapcsolódva kialakítottak egy 34 férőhelyes, térkövezett parkolót, és egy 100 férőhelyes kerékpártárolót is. A beruházás az Európai Unió és a magyar kormány 1,1424 milliárd forint összegű támogatásával valósult meg a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) keretében. Az önkormányzat 67,5 millió forint önerőt biztosított a fejlesztéshez.

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Árurakodásra kért két parkolónyi várakozóhelyet a húsbolt, vita kerekedett belőle

A Rákóczi út nagykörút felőli sarkán lévő húsbolt kérelemmel fordult az önkormányzathoz, hogy az üzlet előtti parkolósávban az első...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...