fbpx
14.5 C
Kecskemét
2024. április 20., szombat

FRISS HÍREK

Vásárolj te is e-matricát könnyen, gyorsan, online!

- Advertisement -

Az internetes vásárlás ma már nem idegen senkinek, hiszen szinte mindent online veszünk meg az élelmiszertől a repjegyeken át a ruházati, szórakoztatóelektronikai cikkekig. Miért lenne ez más az autópálya-matrica megváltásával? Mutatjuk, hogyan maxolhatod ki lehetőségeidet!

Felejtsd el a benzinkutak kasszáinál való sorbanállást, ne tervezz többet indulás előtt utazási irodák felkeresésével: útdíjhasználati jogosultságodat pár kattintással az interneten is megvásárolhatod, vezess akár személyautót, motorkerékpárt, buszt, vagy húzz járműveddel utánfutót. A tranzakció természetesen teljesen biztonságos, és a hét hét napján, a nap 24 órájában elindítható. Kezdődhet az e-matrica gyorstalpaló?

Autópálya-matricát a NÚSZ Zrt-nél, illetve a Nemzeti Mobilfizetési Rendszer hivatalos online viszonteladóinál − például az autopalyamatrica.hu oldalon − vásárolhatsz. A honlapon csak a legszükségesebb adataidat kell megadnod, és már tiéd is az e-matrica, fel is hajthatsz a díjköteles útszakaszra. Sőt, ha regisztrálsz is, akkor járműved adatait elmenti a rendszer, vagyis még könnyebb, még gyorsabb a művelet.

Mutatjuk a lépéseket egymás után.

  • Válaszd ki, milyen matricát szertél vásárolni.
  • Add meg autód forgalmi rendszámát, felségjelét,
  • illetve az érvényesség kezdetének idejét.
  • Írd be email címedet és telefonszámodaahova a visszaigazoló bizonylatot küldhetjük neked.
  • Add meg számlázási adataidat.
  • Ellenőrizd az adatokat, majd indítsd el a vásárlást.
Hasonló cikkünk:  Kevés a magyar vasút kapacitása a szaporodó autó- és akkugyárak forgalmához

Ha később véletlenül törlöd az emailt, semmi vész, bármikor újra lekérheted az autopalyamatrica.hu oldalon, továbbá aktuális a-matricád érvényességét is pár kattintással lekérdezheted.

Óvatosan a klasszikusokkal

Ha valamiért mégis úgy alakul, hogy benzinkúton vásároltad meg hagyományos, papír alapú matricádat, azt javasoljuk, mindenképpen fotózd vagy fénymásold le a hőpapírt, amire rányomtatták az adatokat. Az úthasználati jogosultság megváltását igazoló bizonylatot ugyanis köteles vagy megtartani, ám a hőpapír sajnos elhalványulni. A kifakult, olvashatatlan cetli egy esetleges ellenőrzés során komoly fejfását okozhat.

Az e-matrica tehát nem csak azért jobb megoldás, mert gyorsabb, hanem azért is, mert az emailben kapott bizonylatot bármikor felmutathatod, az mindig olvasható marad.

Autópálya-matrica árak 2022-ben

Összegyűjtöttük neked, melyik díjkategóriában mennyibe kerül egy-egy autópálya-matrica. Figyelem! Az árak már bruttó összegűek, vagyis tartalmazzák az általános forgalmiadót.

Jó utazást kívánunk!

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Izsáki út: június 18-án műszaki, július 18-án forgalmi átadás

Ha minden a tervek szerint alakul, a nyári hónapokban végre teljesen birtokba veheti városunk a Könyves Kálmán körút és...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...