fbpx

FRISS HÍREK

A cseh házelnök nem hajlandó egy asztalhoz ülni magyar kollégájával

- Advertisement -

Elhalasztották a V4-es pozsonyi házelnöki találkozót, mert Markéta Pekarová Adamová cseh házelnök és Miloš Vystrčil, a cseh szenátus elnöke nem volt hajlandó egy asztalhoz ülni Kövér Lászlóval, a magyar kormány orosz-ukrán háborús politikája miatt. A találkozó jövő hét pénteken lett volna, ahova a lengyel szejm két kamarájának vezetői sem mentek volna el, tudta meg a Seznamzpravy.cz.

A parlamenti sajtóiroda közleményében az olvasható, hogy Kövér László sajnálattal veszi tudomásul a V4-es pozsonyi házelnöki találkozó elhalasztását.

„Az elmúlt 30 évben a négy ország regionális együttműködése révén, az ideológiai különbségeket is áthidalva sikerült együtt képviselni közös érdekeinket. A cseh parlament elnökeinek hazánkra vonatkozó megjegyzései igaztalanok és tiszteletlenek, nem felelnek meg a tényeknek, és kétségbe vonják a magyar kormány azon jogát, hogy politikáját a magyar nemzeti érdekek mentén alakítsa” – írta Kövér.

Hasonló cikkünk:  Titokban pénzelték Orbánék az egyik legnagyobb európai tévécsatorna megvásárlását

Kedden szóltak a szlovákok, hogy a V4-ek házelnökeinek találkozóját nem tartják meg a tervezett időpontban.

Jelek voltak eddig is arra, hogy a korábbi nagy V4-egység megszűnt: a nagy lengyel–magyar barátság sem olyan egyértelmű már, mint volt.

via Telex

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Izsáki út: június 18-án műszaki, július 18-án forgalmi átadás

Ha minden a tervek szerint alakul, a nyári hónapokban végre teljesen birtokba veheti városunk a Könyves Kálmán körút és...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...