fbpx
5.8 C
Kecskemét
2024. április 19., péntek

FRISS HÍREK

A forint árfolyamának ugrálása a megbomlott egyensúlyról mutat tükröt

- Advertisement -

Mi magyarázza a forint árfolyamának ugrálását? Spekulálnak a forinttal? – teszik fel sokan a kérdést manapság.

„Egy deviza árfolyamát alapvetően a mögötti álló gazdaság teljesítménye határozza meg. A spekuláció befolyásolhatja az árfolyamot, de csak időlegesen és kisebb mértékben.” – nyilatkozta Jaksity György, a Concorde Értékpapír Zrt. elnöke a Magyar Hangnak adott interjújában. Jaksity neve onnan lehet ismerős sokaknak, hogy a Budapesti Corvinus Egyetemen diplomaosztóján arra szólította fel a végzősöket, harcoljanak ki valós demokráciát az országban.

„Ha egy deviza jelentősebben leértékelődik – folytatja a pénzügyi szakember – az azt mutatja, hogy a gazdaságban gond van. Amikor pedig a leértékelődés mértéke nagyobb, mint a hasonló országok tapasztalt, akkor az a magasabb sérülékenységről árulkodik.”

Jaksity a kialakult helyzetet úgy rajzolta le, a piac egy tükröt tart az ország elé arról, hogy a jelentősen megbomlott egyensúly tükröződik vissza.

Hasonló cikkünk:  Egymásnak esett Matolcsy és Nagy, a forint közben öthavi mélyponton

A teljes interjút a Magyar Hang november 18-án megjelent számában találja.

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Árurakodásra kért két parkolónyi várakozóhelyet a húsbolt, vita kerekedett belőle

A Rákóczi út nagykörút felőli sarkán lévő húsbolt kérelemmel fordult az önkormányzathoz, hogy az üzlet előtti parkolósávban az első...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...