fbpx
-3.2 C
Kecskemét
2023. február 9., csütörtök

FRISS HÍREK

A kis benzinkutaknak nem szállít jövő héten a Mol

Azoknak a kis benzinkutaknak, akik idén tavasszal a benzinárstop bevezetése után kötöttek szerződést a Mollal, nem szállít benzint és dízelt jövő héten. A Mol a döntést az ellátás biztonságának fenntartásával indokolta.

„Azoknak az új viszonteladó ügyfeleknek szól a tájékoztató, akik felé kiszolgálási kötelezettségünk nincs, de a hatósági ár életbe lépését és az importkiesést követően szerződést kötöttünk velük. Az átmeneti korlátozások határozatlan időre szólnak, de hetente felülvizsgáljuk az ellátási stratégiánkat, és minden esetben teljesítjük a szerződéses kötelezettségeinket” – közölte a cég.

“A hazai kőolajtartalék 34 napra elegendő, az üzemanyagtartalék pedig 30 napra, tehát a törvényben előírt 90 napnál rövidebb időre biztosított az ellátás” – mondta Egri Gábor, a Független Benzinkutak Szövetségének elnöke. A szakértő szerinte a Mol döntése lényegében azt jelenti, hogy Magyarországon bedőlt a biztonságos üzemanyagellátás.

Hasonló cikkünk:  Csökken a gázfogyasztás a rezsiemelés óta

251 benzinkút-üzemeltető vállalkozás kapta meg a Mol szállítás leállításáról szóló levelét. Mivel vannak cégek, amik több kutat is üzemeltetnek, összességében a magyar üzemanyagellátás 30 százalékát biztosítják a kis kutak. A Mol közleménye ezzel szemben azt állítja, hogy a szállítások felfüggesztése az összes magyarországi benzinkút körülbelül 10 százalékát érinti. A benzinársapka kihirdetésekor egyébként nagyjából 2000 benzinkút működött Magyarországon.

Hasonló cikkünk:  Minden szomszédunknál olcsóbb az üzemanyag, megéri átjárni tankolni

Sorban állásokra és hosszú várakozási időre kell számítani a magyar kutakon, a legnagyobb gond vidéken lehet, ahol az embereknek esetenként jelentősen többek kell majd utazni az üzemanyagért. Egyértelmű, hogy a magyar állam által bevezetett ársapka okozza a jelenlegi helyzetet:

“Ez történik, amikor nem piaci feltételekkel bonyolítjuk tőzsdén jegyzett termékek forgalmazását” – mondta Egri Gábor.

via RTL

Hirdetés

Felkapottak

Ágasegyházánál videóra vették a fekete nagymacskát

Hajnal Viktor felvételét már többen megosztották a Facebookon. Egy lovaskocsiról vettek videóra egy fekete macskaszerű állatot, még az is...

Hirdetés

Legnépszerűbb

Ágasegyházánál videóra vették a fekete nagymacskát

Hajnal Viktor felvételét már többen megosztották a Facebookon. Egy lovaskocsiról vettek videóra egy fekete macskaszerű állatot, még az is...