fbpx

FRISS HÍREK

A Parlament mellett hullazsákba feküdtek a civilek, módosították a kormánypártok a szociális törvényt 

- Advertisement -

A tervezett módosítás lényege az, hogy a kormány tisztázná: az állam csak akkor segít a rászorulókon, ha a család, az önkormányzat és a karitatív szervezetek már nem tudnak. A törvényjavaslatot aztán az utolsó pillanatban mégis átírták a kormány képviselői, az új szövegezés szerint az egyházak és a karitatív szervezetek már előzik meg az államot abban a sorrendben, ahonnan a segítséget a rászorulók várhatjákösszegez a 24.hu.

A gondoskodási sorban a következő szinten a települési önkormányzatok állnak, azzal a kikötéssel, hogy kizárólag a jogszabályban meghatározott feltételek szerint áll fenn gondoskodási kötelezettségük. Az önkormányzatot követi az állam gondoskodási felelőssége. Az állam és az önkormányzat együttműködik az egyházi és civil szervezetekkel a szociális gondoskodási feladatok ellátása során. A szociális intézmények és intézkedések rendszerének kialakítása és működésének biztosítása az állam és az önkormányzatok feladata.

Hasonló cikkünk:  400 ezer üres és érvénytelen nemzeti konzultációs ív gyűlt össze, országjáráson mutatják be őket

Miközben a parlament megszavazta a szociális törvény módosítását, mellyel az állam az egyénre hárítja a gondoskodás felelősségét, a parlament előtt hullazsákokba bújva szemléltették szociális dolgozók, milyen következményekkel járhat a törvénymódosítás – közvetítette élőben a Mérce. A törvény zárószavazásakor a Párbeszéd-frakció öt tagja felállva tiltakozott, rajtuk fehér póló volt, amin az volt olvasható: Stop “Lex Megdöglesz”. A módosítás miatt az LMP Alkotmánybírósághoz fordult.

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Kecskeméti civilek gondolnák újra a város közösségi közlekedését

A közösségi együttgondolkodásra épülő kezdeményezés egyik aktivistája először április elején posztolt az egyik legnagyobb kecskeméti Facebook-csoportba, most pedig lapunkat...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...