fbpx

FRISS HÍREK

A tél közeledtével újabb termékek kaphatnak ársapkát

- Advertisement -

Nem csak maradnak a lakossági árstopok, hanem bővülhet is további termékekkel, amelyeknek a jellemzői, hogy drágulásuk 40 százalék felett van, és itthon is előállíthatók. Nagy Márton gazdaságfejlesztési miniszter az InfoRádióban beszélt erről, a politikus szerint a kormány a napokban dönthet az újabb hatósági áras termékkörökről.

Az infláció nem csökken, év végére meghaladhatja a 25 százalékot, és onnan fordulhat lejjebb, így ez határozza meg az árstop jövőjét is. A pénzromlás kordában tartásában segítenek az élelmiszerárstopok, tette hozzá a miniszter.

A rádióműsorban szó esett a diákhitelekről is, aminek kapcsán Nagy bejelentette, hogy mivel a kamatok emelkedésének terhe egyre nagyobb lenne, azt fogja javasolni, hogy a szabad felhasználású diákhitel jelenleg 4,9 százalékos kamatát januártól stoppolják le, mert különben jelentősen megdrágulhat.

Hasonló cikkünk:  A Belügyminisztérium megkezdte a kórházak ellenőrzését

A posta hivatalok bezárása kapcsán elmondta, hogy megérti a panaszokat, de a cég jelentős veszteséget termel, ráadásul fel kell készülnie a liberalizáció és a digitalizáció jelentette kihívásokra is. Azokat a postákat zárták be, ahol az ügyfélszám nagyon alacsony, ráadásul a vidéki bezárások átmenetiek a fűtési szezonban, tavasszal újra fognak nyitni.

A társaság átalakítását pedig új szakemberre bízza, keddtől Balczó Barna lesz a Magyar Posta Zrt. elnök-vezérigazgatója. A szakember 2016 óta a társaság felügyelőbizottsági elnöke, és eddig az MFB Invest vezérigazgatója volt.

via Telex

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Ajánlásgyűjtés közben támadták meg a Kutyapárt kecskeméti jelöltjét a Petőfivárosban (videóval)

A Kutyapárt kecskeméti jelöltje, Kordik Szabolcs és tagtársa április 24-én támogató aláírásokat gyűjtött a Petőfivárosban, az Énekes utcában, amikor...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...