fbpx

FRISS HÍREK

A turizmust segítené a kormány legújabb akcióterve

- Advertisement -

A szerdai kormányülés utáni kormányinfón Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter arról beszélt, hogy turisztikai akciótervet fogadott el a kormány.

Magyarországnak nagyon fontos bevételi forrása a turizmus, és a koronavírus-járvánnyal, valamint az energiaválsággal együtt is jó évet zár a turisztikai szektor – mondta Gulyás. 13 millió vendég 33 millió vendégéjszakát töltött el Magyarországon idén tíz hónap alatt, azaz 34 százalékkal nőtt a vendégéjszakák száma a tavalyihoz képest.

Kormányzati támogatásra van szükség azonban ahhoz, hogy a szállodák és a vendéglátóhelyek nyitva tudjanak maradni a fűtési szezonban. Ezért változtatnak a Szép-kártyára vonatkozó szabályokon: eltörlik „a különböző füleit”, a vendéglátásra, szállásra vagy szabadidős tevékenységre nyújtott források mindegyike más-más területen is felhasználható.

2022. október 1-je és 2023. március 31. között felfüggesztik a turizmusfejlesztési hozzájárulást is, a már befizetett hozzájárulás visszaigényelhető lesz. Gulyás elmondta: „Ez a legnagyobb segítség, amit pillanatnyilag adni tudunk.” 

A nettó árbevétel 4 százaléka így marad a turisztikai szektornál. A kormány fél évre „lazít” a turisztikai ágazat adatszolgáltatási kötelezettségén, és a szálláshelyek minősítésének határidejét is kitolja egy évvel. Emellett kizárólag a turisztikai ágazatban lehetőség lesz huszonnégy havi munkaidőkeret alkalmazására.

Hasonló cikkünk:  Nem tétlenkednek a hatvanpusztai Orbán-rezidencián, újabb épületekkel bővül a birtok

via Telex

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

A húskirály fia Kecskeméten vásárol szántóföldeket

Marcello Pini, az olasz húsipari nagyvállalkozó Piero Pini fia szántókat vásárolt Kecskemét külterületén összesen 175 millió forintért. Édesapjához hasonlóan...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...