fbpx
8.2 C
Kecskemét
2023. április 2., vasárnap

FRISS HÍREK

A turizmust segítené a kormány legújabb akcióterve

A szerdai kormányülés utáni kormányinfón Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter arról beszélt, hogy turisztikai akciótervet fogadott el a kormány.

Magyarországnak nagyon fontos bevételi forrása a turizmus, és a koronavírus-járvánnyal, valamint az energiaválsággal együtt is jó évet zár a turisztikai szektor – mondta Gulyás. 13 millió vendég 33 millió vendégéjszakát töltött el Magyarországon idén tíz hónap alatt, azaz 34 százalékkal nőtt a vendégéjszakák száma a tavalyihoz képest.

Kormányzati támogatásra van szükség azonban ahhoz, hogy a szállodák és a vendéglátóhelyek nyitva tudjanak maradni a fűtési szezonban. Ezért változtatnak a Szép-kártyára vonatkozó szabályokon: eltörlik „a különböző füleit”, a vendéglátásra, szállásra vagy szabadidős tevékenységre nyújtott források mindegyike más-más területen is felhasználható.

2022. október 1-je és 2023. március 31. között felfüggesztik a turizmusfejlesztési hozzájárulást is, a már befizetett hozzájárulás visszaigényelhető lesz. Gulyás elmondta: „Ez a legnagyobb segítség, amit pillanatnyilag adni tudunk.” 

A nettó árbevétel 4 százaléka így marad a turisztikai szektornál. A kormány fél évre „lazít” a turisztikai ágazat adatszolgáltatási kötelezettségén, és a szálláshelyek minősítésének határidejét is kitolja egy évvel. Emellett kizárólag a turisztikai ágazatban lehetőség lesz huszonnégy havi munkaidőkeret alkalmazására.

Hasonló cikkünk:  Márki-Zay Péter közhírré tette, hogy elindult a pártja
Hasonló cikkünk:  Mit tegyél, ha találtál egy jó sofőrt?

via Telex

Hirdetés

Felkapottak

Ágasegyházánál videóra vették a fekete nagymacskát

Hajnal Viktor felvételét már többen megosztották a Facebookon. Egy lovaskocsiról vettek videóra egy fekete macskaszerű állatot, még az is...

Hirdetés

Legnépszerűbb

Ágasegyházánál videóra vették a fekete nagymacskát

Hajnal Viktor felvételét már többen megosztották a Facebookon. Egy lovaskocsiról vettek videóra egy fekete macskaszerű állatot, még az is...