fbpx

FRISS HÍREK

Az EU változásokat kér a bírósági rendszerben

- Advertisement -

Navracsics Tibor kedden elismerte – akit a 7,2 milliárd eurónyi uniós támogatás kialkudásával bíztak meg -, hogy a 17 módosítás elfogadása után most az igazságszolgáltatás függetlenségének biztosításáról tárgyalnak az Európai Bizottsággal. „Elmondták az aggályaikat, megnézzük, hol kell az egyensúlyt kialakítani” – mondta a miniszter.

Elismerte, hogy mindez az Országos Bírói Tanács (OBT) jogköreinek erősítését, a bírósági önigazgatás rendszerén belüli hatásköri átalakításokat célozza, de szerinte az OBT nem kapna vétójogot a Kúria elnökének kinevezésénél. „Ez olyan fokú módosítását igényelné a kinevezési eljárásnak, ami azért egy meglehetősen nagy változás lenne. Én nem találkoztam ilyen kéréssel a Bizottság részéről.”

Az újabb változtatásokról szóló javaslatot november végén nyújthatják be a Parlamentnek, amely még decemberben szavazhat róla.

Hasonló cikkünk:  Minősített többségre cserélné a vétót az Európai Bizottság

via 444

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Árurakodásra kért két parkolónyi várakozóhelyet a húsbolt, vita kerekedett belőle

A Rákóczi út nagykörút felőli sarkán lévő húsbolt kérelemmel fordult az önkormányzathoz, hogy az üzlet előtti parkolósávban az első...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...