fbpx

FRISS HÍREK

Egy költöztetés nulladik lépése mindig a szakszerű csomagolás

- Advertisement -

Ahhoz, hogy a bútoraink ne sérüljenek egy költöztetés során, szükségünk lesz a szakszerű csomagolásra. Persze ezt mi magunk is meg tudjuk oldani otthon, ha tisztában vagyunk a mikénttel. Ugyanakkor arra is van lehetőség, hogy egy profi költöztető cég segítségét kérve kiszervezzük ezt a feladatot. Nézzük is, hogy milyen lehetőségek vannak, és mire kell figyelnünk.

A költöztetés nulladik lépése: a csomagolás

Egy költöztetés soha sem azzal kezdődik, hogy “fogjuk meg és vigyük”! Mielőtt még bármit is megmozdítanánk az otthonunkban, gondoskodnunk kell arról, hogy sérülésmentes legyen akkor is, amikor megérkezik az új otthonunkba.

Ezért van szükségünk csomagolásra. Ez azonban egy elég tág fogalom, ezért nem árt tisztázni, hogy ez mit is jelent, és hol kinek van ebben felelőssége.

Mi azért leszünk felelősek (ha mi csomagolunk), hogy a kisebb ütődésektől, a sarkok leverésétől vagy épp a porosodástól megóvjuk a bútorainkat akkor is, ha nem lesznek lapra szerelve. A költöztető cégnek pedig ott kezdődik a felelőssége, hogy ha azt mondta, megfelelően be van csomagolva az adott bútor, akkor gondoskodjon arról, hogy az útközben ne sérüljön. Ezért kell körültekintően vezetni a sofőrnek (főleg ismerve a hazai utak állapotát), de ezért kell biztosítaniuk a megfelelően vastag pokrócokat is a bútorok közé beékelve.

És persze arról se feledkezzünk meg, hogy egyfajta mínusz egyedik lépésként jól kell választanunk költöztető partnert is! A tapasztalt Servitius és Partnerei költöztetés esetében nem lesz okunk panaszra.

Bízzuk a csomagolást is másra!

Vannak olyan esetek, amikor mi nem tudjuk, vagy épp nem akarjuk elvégezni a csomagolást. 

Hasonló cikkünk:  Napirenden a háborús veszélyhelyzet meghosszabbítása

Előfordulhat, hogy például egyáltalán nem fér bele az időnkbe a munka és a család mellett. Érthető, ha hamarabb döntünk amellett, hogy fizetünk érte, mint hogy a saját időnket elvennénk a családunktól. 

Az is lehet, hogy csak szimplán nincs kedvünk ezzel foglalkozni, és különben is az a biztos, ha egy profi csapat intézi ezt, mert akkor biztos nem lesz gond a szállítás során. Ekkor is kérhetjük ezt a szolgáltatást, mely egy profi költöztető cégnél biztos elérhető.

De gondoltak azokra is, akik egyszerűen fizikálisan nem képesek arra, hogy elvégezzék ezt a feladatot. Lehet valamilyen betegség miatt, vagy csak azért, mert már túl öregek hozzá. Ekkor óriási segítség lehet egy ilyen szolgáltatás, mellyel szívesen élnek is az érintettek. Sőt, ekkor nagyon jól jön az is, ha elvállalják még a csillárok, a mosógép és a mosogatógép ki- és bekötését is.

Így csomagol egy profi

De nézzünk is egy konkrét példát, hogy hogy érdemes elvégezni egy bútor becsomagolását, hogy miként csomagolnak a profik!

Ehhez szükségünk lesz kartonra, zsugorfóliára, buborékfóliára és ragasztóra. Először felkerülnek az élvédők, amire mehet a zsugorfólia. Ez kisebb karcolások és főleg a különböző szennyeződések ellen nyújt védelmet. Majd jön a buborékfólia, ami komolyabb védelmet nyújt. Természetesen kartonokkal és pokrócokkal további védelmet kapnak a bútorok a teherautón.

Fontos, de időigényes folyamatról van szó, ami nem megspórolható. Kivéve, ha kiszervezzük ugyebár.

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Bezárt a Szilvási Áruház, de mi lesz a helyén?

Húsz, harminc, majd a végén már ötven százalékos kiárusítás volt április végén a Szilvási Áruházban, aztán végleg bezárt. Hallottunk...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...