fbpx

FRISS HÍREK

Egy újságíró meggyilkolása – most a KecsUP fizeti a mozijegyed!

- Advertisement -

Egy fiatal oknyomozó újságírót és menyasszonyát hidegvérrel meggyilkolnak szlovákiai otthonukban. A brutális merénylet hírére a kommunizmus bukása óta nem tapasztalt tiltakozások kezdődnek Szlovákiában. A történet váratlan fordulatot vesz, amikor egy informátor a meggyilkolt újságíró munkatársaihoz juttatja el azt a titkosított aktát, amiből kiderül, hogy a gyilkosság feltételezett kitervelője szoros kapcsolatban áll az ország vezető pártjával. Az aktában talált titkosított üzenetekből nyilvánosságra kerül, hogy az ország irányítása korrupt oligarchák, megvesztegetett bírák és a lefizetett bűnüldözési szervek kezében van. Mit tartogat a számonkérés?

November 13-án, vaásrnap délután Kecskeméten is vetítik a „KILLING OF A JOURNALIST – EGY ÚJSÁGÍRÓ MEGGYILKOLÁSA” filmet. Ráadásul a vetítés vendége lesz Matt Sarnecki filmrendező is.

Mi, a KecsUP-nál úgy gondoljuk, hogy ezt a filmet mindenképp érdemes megnéznie minden kecskemétinek, aki kicsit is érdeklődik a közélet iránt. Mi, a KecsUP-nál úgy gondoljuk, hogy érdemes naponta követni a KecsUP-ot minden kecskemétinek, aki kicsit is érdeklődik a közélet iránt. Ezt két gondolatunkat most összekötjük:

aki november 12-én délig feliratkozik a hírlevelünkre azok között kisorsolunk 10 mozijegyet a hétvégi vetítésre.

Nincs más dolgod, mint megadni a neved és az email címed és máris napi szinten értesülsz Kecskemét híreiről és esélyed lesz arra, hogy velünk együtt nézd meg vasárnap a filmet és aztán beszélgess a rendezővel.

Hasonló cikkünk:  Lovaskocsival vontatták a Suzukit Kecskeméten (videóval)

Itt tudsz feliratkozni 






És hogy ki is a rendező?

Matt Sarnecki maga is újságíró, producer és filmrendező a Szervezett bűnözés és korrupciójelentési projektnél. A Columbia Egyetemen politikatudományból és történelemből szerzett BA fokozatot. Két évig önkéntesként dolgozott a Békehadtestben, Romániában, majd Fulbright tanári ösztöndíjasként Prágában tanult az Előadóművészeti Akadémia Film és TV Iskolájában. 2011-ben San Franciscóba költözött, ahol a Kalifornia Egyetemen, a Berkeley-n MA fokozatot szerzett újságírásból. 2013 óta újra Romániában él, Bukarestben. Pavel Sheremet meggyilkolásáról szóló Killing Pavel című dokumentumfilmje 2017-ben az Oknyomozó újságíró és szerkesztő kitüntetést, 2018-ban pedig a dokumentarista oknyomozó újságírásért odaítélt olasz DIG díjat vehette át.

 

 

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

A húskirály fia Kecskeméten vásárol szántóföldeket

Marcello Pini, az olasz húsipari nagyvállalkozó Piero Pini fia szántókat vásárolt Kecskemét külterületén összesen 175 millió forintért. Édesapjához hasonlóan...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...