fbpx

FRISS HÍREK

EU-pénz helyett jó lesz a magyar közpénz a hitoktatók bérfejlesztéséhez

- Advertisement -

A hitoktatók bérfejlesztését Orbán Viktor a magyar adófizetőkkel finanszíroztatja – jelent meg a rendelet a Magyar Közlönyben. Így szól:

„A bevett egyház és annak belső egyházi jogi személye által az állami és a nemzetiségi önkormányzat fenntartásában működő iskolában szervezett hit- és erkölcstanoktatásban, valamint az egyházi köznevelési és szakképző intézményben szervezett hittanoktatásban részt vevő személyek bérfejlesztéséhez nyújtott 2023. évi kiegészítő költségvetési támogatásról”.

A lényeg, hogy a központi költségvetés kiegészítő támogatást biztosít a hittantanárok január 1-jétől hatályba lépő bérfejlesztéséhez.

A jövő évi költségvetési törvény

8. melléklet I. pontjában foglalt táblázat 31. sora szerinti Hit- és erkölcstanoktatáshoz, valamint hittanoktatáshoz kapcsolódó átlagbéralapú támogatás jogcíméhez kapcsolódó kiegészítő támogatás fajlagos összege 61 000 forint/hó/fő.

A rendelet szabályozza, hogy a bevett egyházat „megillető” kiegészítő támogatás összegét, miként kell megállapítani, kérelmezni, illetve azt is, hogy a hivatalos döntés megszületéséig az összeg  január–április hónapokra eső részét külön határozat nélkül, előlegként kell havonta folyósítani. A rendelet 2024. március 31-én hatályát veszti.

Hasonló cikkünk:  Direkt36: Kiszivárogtak az MCC luxusköltései

Sem az Oktatási Hivatalnak, sem a minisztériumnak nincs arról nyilvántartása, hogy hányan járnak hitoktatásra, ennek ellenére korábban megduplázta Orbán Viktor a hitoktatás állami támogatását, 13 milliárd forintra emelve azt. A magyarázat az volt Rétvári Bence belügyi államtitkár részéről, hogy az állami fenntartású iskolákban nagy az igény erre.

via 24.hu

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

A húskirály fia Kecskeméten vásárol szántóföldeket

Marcello Pini, az olasz húsipari nagyvállalkozó Piero Pini fia szántókat vásárolt Kecskemét külterületén összesen 175 millió forintért. Édesapjához hasonlóan...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...