fbpx

FRISS HÍREK

Honvédelmi miniszter: a magyar kormány a béke pártján áll

- Advertisement -

A békéhez azonban erőre van szükség, amelyet a katonák jelentenek – mondta Szalay-Bobrovniczky Kristóf az egységes alapkiképzést teljesítő önkéntes területvédelmi tartalékos állomány katonai eskütételén, az MH 59. Szentgyörgyi Dezső Repülőbázison.

„Megváltozott a biztonsági környezet, hiszen a szomszédban egy szűnni nem akaró, véres háború zajlik, a déli határok mentén fokozatosan nő a migrációs nyomás, és gazdasági világválság van kibontakozóban a kivetőt a kivetettnél jobban terhelő szankciók hatására” – emelte ki.

A magyar kormány fegyverszünetre szólít fel, miközben más országok fegyvert szállítanak. A miniszter hangsúlyozta: arra biztat mindenkit, üljenek tárgyalóasztalhoz, és közben folyamatosan fejleszti a nemzeti haderőt az ország biztonsága érdekében.

Az eskütételen résztvevő honvédektől azt kérte, hogy mivel ők egy katonanemzet leszármazottjai, ezekre a tradíciókra építve, legyenek elszántak, mutassanak példát másoknak is, „hogy folytatódhasson ez a generációs lánc, mert a békéhez erő kell”.

A most esküt tett katonák már egy magasabb szintű, hosszabb és egységesített alapkiképzésen vesznek részt. Egy olyan rendszerben tanulnak, amelyben kevesebb az elméleti és több a gyakorlati képzés, ami szintén azt bizonyítja, hogy a Magyar Honvédség megújul, fejlődik – tette hozzá Szalay-Bobrovniczky Kristóf.

Hasonló cikkünk:  Irán Izrael elleni támadása érzékenyen érintheti az olaj árát is

via Hírklikk (MTI)

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

A húskirály fia Kecskeméten vásárol szántóföldeket

Marcello Pini, az olasz húsipari nagyvállalkozó Piero Pini fia szántókat vásárolt Kecskemét külterületén összesen 175 millió forintért. Édesapjához hasonlóan...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...