fbpx
12.5 C
Kecskemét
2023. április 2., vasárnap

FRISS HÍREK

Honvédelmi miniszter: a magyar kormány a béke pártján áll

A békéhez azonban erőre van szükség, amelyet a katonák jelentenek – mondta Szalay-Bobrovniczky Kristóf az egységes alapkiképzést teljesítő önkéntes területvédelmi tartalékos állomány katonai eskütételén, az MH 59. Szentgyörgyi Dezső Repülőbázison.

„Megváltozott a biztonsági környezet, hiszen a szomszédban egy szűnni nem akaró, véres háború zajlik, a déli határok mentén fokozatosan nő a migrációs nyomás, és gazdasági világválság van kibontakozóban a kivetőt a kivetettnél jobban terhelő szankciók hatására” – emelte ki.

A magyar kormány fegyverszünetre szólít fel, miközben más országok fegyvert szállítanak. A miniszter hangsúlyozta: arra biztat mindenkit, üljenek tárgyalóasztalhoz, és közben folyamatosan fejleszti a nemzeti haderőt az ország biztonsága érdekében.

Az eskütételen résztvevő honvédektől azt kérte, hogy mivel ők egy katonanemzet leszármazottjai, ezekre a tradíciókra építve, legyenek elszántak, mutassanak példát másoknak is, „hogy folytatódhasson ez a generációs lánc, mert a békéhez erő kell”.

A most esküt tett katonák már egy magasabb szintű, hosszabb és egységesített alapkiképzésen vesznek részt. Egy olyan rendszerben tanulnak, amelyben kevesebb az elméleti és több a gyakorlati képzés, ami szintén azt bizonyítja, hogy a Magyar Honvédség megújul, fejlődik – tette hozzá Szalay-Bobrovniczky Kristóf.

Hasonló cikkünk:  Fideszes képviselő: a sajtószabadság azt jelenti, hogy akié a sajtó, annak az értékeit közvetíti
Hasonló cikkünk:  A természetes szemkörnyékápolók élénkítő hatással kényeztetnek

via Hírklikk (MTI)

Hirdetés

Felkapottak

Ágasegyházánál videóra vették a fekete nagymacskát

Hajnal Viktor felvételét már többen megosztották a Facebookon. Egy lovaskocsiról vettek videóra egy fekete macskaszerű állatot, még az is...

Hirdetés

Legnépszerűbb

Ágasegyházánál videóra vették a fekete nagymacskát

Hajnal Viktor felvételét már többen megosztották a Facebookon. Egy lovaskocsiról vettek videóra egy fekete macskaszerű állatot, még az is...