fbpx
-3.5 C
Kecskemét
2023. november 30., csütörtök

FRISS HÍREK

Karácsony Gergely szerint jelentős forráskivonást tervez a kormány az egészségügyből

- Advertisement -

Karácsony Gergely főpolgármester, a Magyar Önkormányzatok Szövetsége (MÖSZ) elnökségi ülése utáni sajtótájékoztatón közölte, hogy semmiképp nem támogatják a járóbeteg-ellátás teljeskörű és kötelező államosítását célzó kormányzati javaslatot. Az önkormányzati szövetség álláspontját a Belügyminisztériumban folytatott egyeztetés során meg sem hallgatta az államtitkár.

„Nem a centralizáció hiánya a probléma, hanem a megfelelő bérek hiánya és a szakemberek hiánya” – mondta Karácsony. Szerinte a javaslat jelentős forráskivonást is jelentene az egészségügyből, hiszen jelenleg az önkormányzatok az állami finanszírozás felett, önként vállalt feladatként jelentős pénzt fordítanak saját rendelőik fenntartására.

Pintér Sándor továbbra is számol az önkormányzati szakrendelők államosításával. A tervezetben az szerepel, hogy „az önkormányzati érdekszövetségek támogatják a javaslatot azzal a pontosítással, hogy a szakrendelők épületeinek az állam ne tulajdonosa csupán használója legyen a továbbiakban”.

via Népszava

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Sokaknak nem tetszik a kecskeméti színház előtti „új” járda

Nem végeztünk reprezentatív közvéleménykutatást. Az egyik nagy, kecskeméti Facebook csoport posztja alatt néztük át a kommenteket, ebből vontuk le...

LEGNÉPSZERŰBB

Ágasegyházánál videóra vették a fekete nagymacskát

Hajnal Viktor felvételét már többen megosztották a Facebookon. Egy lovaskocsiról vettek videóra egy fekete macskaszerű állatot, még az is...