fbpx

FRISS HÍREK

Karácsony Gergely szerint jelentős forráskivonást tervez a kormány az egészségügyből

- Advertisement -

Karácsony Gergely főpolgármester, a Magyar Önkormányzatok Szövetsége (MÖSZ) elnökségi ülése utáni sajtótájékoztatón közölte, hogy semmiképp nem támogatják a járóbeteg-ellátás teljeskörű és kötelező államosítását célzó kormányzati javaslatot. Az önkormányzati szövetség álláspontját a Belügyminisztériumban folytatott egyeztetés során meg sem hallgatta az államtitkár.

„Nem a centralizáció hiánya a probléma, hanem a megfelelő bérek hiánya és a szakemberek hiánya” – mondta Karácsony. Szerinte a javaslat jelentős forráskivonást is jelentene az egészségügyből, hiszen jelenleg az önkormányzatok az állami finanszírozás felett, önként vállalt feladatként jelentős pénzt fordítanak saját rendelőik fenntartására.

Pintér Sándor továbbra is számol az önkormányzati szakrendelők államosításával. A tervezetben az szerepel, hogy „az önkormányzati érdekszövetségek támogatják a javaslatot azzal a pontosítással, hogy a szakrendelők épületeinek az állam ne tulajdonosa csupán használója legyen a továbbiakban”.

via Népszava

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Izsáki út: június 18-án műszaki, július 18-án forgalmi átadás

Ha minden a tervek szerint alakul, a nyári hónapokban végre teljesen birtokba veheti városunk a Könyves Kálmán körút és...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...